БАНДА ГРАБІЖНИКІВ З КРОПИВНИЦЬКОГО ПОСТАНЕ ПЕРЕД СУДОМ

0
511
views

За процесуального керівництва прокурорів відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Кіровоградської області завершено слідство у резонансному кримінальному провадженні відносно банди грабіжників, які застосовували до потерпілих антипсихотичний препарат.

Злочинна група діяла на території м. Кропивницький з липня по вересень 2017 року. Організував банду раніше неодноразово судимий до позбавлення волі за вчинення злочинів проти власності та в сфері обігу наркотичних засобів мешканець регіону.
За основу діяльності злочинцями використовувалась схема, яка передбачала застосування до потерпілих антипсихотичного препарату з метою їх приведення до безпорадного стану та подальшого пограбування. Потенційних потерпілих члени угрупування вишукували у розважальних закладах міста.
Встановлено причетність банди до 9 епізодів злочинної діяльності. Збитки завданні потерпілим становлять понад 265 тис грн.
Обвинувальні акти відносно п’яти членів ОЗГ скеровані на розгляд суду за ч.ч. 2, 3, 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 186 (грабіж),ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів) Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here