В ОНИКІЇВСЬКОМУ ЛІСГОСПІ ВИСАДИЛИ МОЛОДИЙ ЛІС

0
536
views
В ОНИКІЇВСЬКОМУ ЛІСГОСПІ ВИСАДИЛИ МОЛОДИЙ ЛІС
Тринадцятий рік поспіль в Україні проходить акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». По всій території області лісівники разом з учнями шкільних лісництв, представниками влади та громадськістю висаджують ліс. Центральною подією стала висадка нового лісового масиву поблизу урочища «Чобіток» Оникіївського лісгоспу.

До учасників долучилися й керівники області – голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.
Після висадки лісу Сергій Кузьменко поспілкувався з наймолодшими учасниками акції і подарував їм солодощі. Він, зокрема, зазначив, що питання необхідності відновлення навколишнього природного середовища гостро постає перед суспільством і їх участь у подібних акціях гарантує привернення уваги громадськості до вирішення екологічних проблем. – Дуже важливим є усвідомлення того, що ми можемо не лише брати від природи її дари, а й маємо зробити свій внесок у її оновлення. Ми маємо дбати про збереження лісів, максимально збільшувати площі зелених насаджень, – наголосив очільник області.
Варто зазначити, що за 13 років проведення Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» її учасниками було висаджено на Кіровоградщині понад 700 гектарів лісів. За цей час участь у акції взяли 22 тисячі шанувальників лісу. Половина з них – це учні та студентська молодь. До кінця нинішнього року на території області заплановано висадити близько 400 гектарів лісів. Наразі, лісівниками та їхніми помічниками висаджено вже 186 гектарів.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here