ПЕРСПЕКТИВИ СТВОРЕННЯ НА КІРОВОГРАДЩИНІ МЕРЕЖІ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИХ ЦЕНТРІВ ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

0
675
views
ПЕРСПЕКТИВИ СТВОРЕННЯ НА КІРОВОГРАДЩИНІ МЕРЕЖІ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИХ ЦЕНТРІВ ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Створення на території області мережі інклюзивно-ресурсних центрів для дітей з особливими потребами є надзвичайно важливим завданням для Кіровоградщини. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щопонеділковій апаратній нараді, коментуючи візит до області дружини Президента України Марини Порошенко та підписання відповідного Меморандуму із Фондом Порошенка про долучення Кіровоградщини до всеукраїнського проекту “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації”.

“Принцип толерантного відношення до людей з особливими потребами – це європейський принцип, це рівень нашої вихованості і готовності реагувати на ті виклики, які іноді виникають у суспільстві, – підкреслив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. – Завдання, які отримали райони, міста та об’єднані територіальні громади щодо створення інклюзивно-ресурсних центрів, мають бути виконаними в повному обсязі. Я особисто контролюватиму їх виконання”.
Голова облдержадміністрації зауважив, що в області вже є позитивний досвід роботи інклюзивно-ресурсного центру для дітей у місті Кропивницькому, тому інші території повинні взяти його до уваги при реалізації аналогічних проектів. Керівник ОДА висловив переконання, що відповідне завдання буде виконане: “У нас з вами є все для створення зазначених центрів – і можливості, і воля, і чітке розуміння того, що це гарний приклад для суспільства, як підтримувати “особливих” людей”.
Принагідно Сергій Кузьменко повідомив керівництву міста Кропивницький, що облдержадміністрація підтримує ідею батьків дітей з особливими потребами, які проживають в обласному центрі, щодо створення спеціального ігрового майданчика. “Ініціатива цікава і фінансова можливість для її втілення в життя є. Якщо буде потрібна допомога обласної державної адміністрації місту Кропивницький для реалізації цього проекту, ми готові підтримати”, – підкреслив керівник ОДА.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here