ІНФОРМАЦІЙНЕ ДЗЕРКАЛО ЖИТТЯ КРАЮ – ДО МУЗЕЙНОЇ ЗБІРКИ!

0
570
views
ІНФОРМАЦІЙНЕ ДЗЕРКАЛО ЖИТТЯ КРАЮ - ДО МУЗЕЙНОЇ ЗБІРКИ!

Днями в житті обласного художнього музею відбулася непересічна подія – масштабне поповнення документально-архівної групи фондового музейного зібрання, що стало наслідком системної та плідної співпраці з колективом газети «Кіровоградська правда».

Саме останній передав до музею 204 предмети унікального архіву (підшивки газет з 1965 року по 2016 рік (134 одиниці зберігання), фото та ін. друковані матеріали, які віддзеркалюють життя регіону протягом  більше ніж за півстоліття. 43 підбірки за 1945-1964 роки отримав також Державний архів Кіровоградської області.

Цей безцінний подарунок є невичерпною  інформаційною базою для ґрунтовних наукових досліджень, а також надає можливість робити відповідне ілюстративно-інформаційне доповнення до чисельних музейних виставок та експозицій, роблячи їх більш різноплановими.

З колективом газети «Кіровоградська правда» наш музей пов’язує і той факт, що саме в ній протягом 10 років працював відомий на Кіровоградщині журналіст і мистецтвознавець Броніслав Куманський, колишній працівник Кіровоградської картинної галереї та незмінний друг обласного художнього музею, зробивший чимало цікавих досліджень  з мистецького життя краю та окремих художників, а ще – Віталій Колесніченко, самобутній майстер пензля, чиї картини неодноразово прикрашали музейні виставки, особливо – воєнної тематики, який присвятив роботі  у «Кіровоградській правді» понад 25 років свого життя.

Тож хочеться висловити слова щирої подяки колективу газети «Кіровоградська правда» та висловити побажання, щоб наша співпраця і надалі служила величній справі інформаційного збагачення та культурної просвіти населення.

Олег Юрченко – зав. відділом туристично – краєзнавчої та інформаційної роботи Кіровоградського обласного художнього музею

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here