ПРАВА НА ОТРИМАННЯ УЧАСНИКАМИ БОЙОВИХ ДІЙ ЗНИЖКИ ЗА КОРИСТУВАННЯ КОМУНАЛЬНИМИ ПОСЛУГАМИ В ОРЕНДОВАНОМУ ЖИТЛІ

0
1524
views

Питання отримання знижки плати за користування комунальними послугами для учасників бойових дій, які проживають в орендованому приміщенні на законодавчому рівні в цілому врегульовано. Разом з тим, інформації про те, яким чином реалізується це право, недостатньо.

Військовослужбовцям та членам їх родин роз’яснюємо процедуру ОТРИМАННЯ ЗНИЖКИ ПЛАТИ ЗА КОРИСТУВАННЯ КОМУНАЛЬНИМИ ПОСЛУГАМИ В ПРИМІЩЕННІ, ЩО ОРЕНДУЄТЬСЯ.

Відповідно до статті 12 Закону України «Простатус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових надається 75-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (ГАЗОМ, ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЄЮ ТА ІНШИМИ ПОСЛУГАМИ) ТА СКРАПЛЕНИМ БАЛОННИМ ГАЗОМ ДЛЯ ПОБУТОВИХ ПОТРЕБ В МЕЖАХ СЕРЕДНІХ НОРМ СПОЖИВАННЯ.

Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення СТАНОВИТЬ 21 КВ. МЕТР ОПАЛЮВАЛЬНОЇ ПЛОЩІ НА КОЖНУ ОСОБУ, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та ДОДАТКОВО 10,5 КВ. МЕТРА НА СІМ’Ю.

Для сімей, що складаються ЛИШЕ З НЕПРАЦЕЗДАТНИХ ОСІБ, надається 75-процентна знижка за користування газом для опалювання житла на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. метри на кожну особу, яка має право на знижку плати, та 21 кв. метр на сім’ю).

ВІДПОВІДНО ДО ВСТАНОВЛЕНИХ НОРМ ТА ВИМОГ МІСЦЕВИХ ОРГАНІВ ВЛАДИ (САМОВРЯДУВАННЯ) ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВІДДІЛЕНЬ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ/НАДАВАЧІВ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ, ВБАЧАЄТЬСЯ НАСТУПНИЙ ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ ВИЩЕЗАЗНАЧЕНИХ ПІЛЬГ, УЧАСНИКАМИ БОЙОВИХ ДІЙ, ЯКІ ОРЕНДУЮТЬ ЖИТЛОВЕ ПРИМІЩЕННЯ:

1) першочергово необхідно звернутись до місцевого депутата за місцем проживання для отримання довідки за фактичним місцем проживання (додаток 1) із пакетом наступних документів: КОПІЯ ПАСПОРТА; КОПІЇ СВІДОЦТВА ПРО НАРОДЖЕННЯ НЕПОВНОЛІТНІХ ДІТЕЙ ПІЛЬГОВИКА; ДОГОВІР НАЙМУ (ОРЕНДИ) ЖИТЛОВОГО ПРИМІЩЕННЯ (ЗА ВИМОГОЮ МІСЦЕВОГО ДЕПУТАТА ДОГОВІР ЗАВІРЕНИЙ НАЛЕЖНИМ ЧИНОМ).

2) після отримання від місцевого депутата довідки за фактичним місцем проживання необхідно звернутись до місцевої ради та ЗАРЕЄСТРУВАТИ вищезазначену довідку (додаток 1).

3) із зареєстрованою довідкою необхідно звернутись в ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ, для отримання ДОВІДКИ ПРО СКЛАД СІМ’Ї (додаток 2). При собі мати оригінал довідки від депутата,паспортів, свідоцтва про народження неповнолітніх дітей пільговика.

4) наступним кроком буде звернення до Управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання для включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, відповідно до постанови КМУ від 29.01.2003 №117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги».

При собі слід мати ОРИГІНАЛ ДОВІДКИ ПРО СКЛАД СІМ’ЇІЗ ЦЕНТРУ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ, КОПІЇ ДОВІДКИ ПРО БЕЗПОСЕРЕДНЮ УЧАСТЬ ОСОБИ В АНТИТЕРОРИСТИЧНІЙ ОПЕРАЦІЇ ТА ПОСВІДЧЕННЯ УЧАСНИКА БОЙОВИХ ДІЙ (З ПРЕД’ЯВЛЕННЯМ ОРИГІНАЛІВ ЦИХ ДОКУМЕНТІВ), КОПІЮ ДОВІДКИ ПРО ПРИСВОЄННЯ РЕЄСТРАЦІЙНОГО НОМЕРА ОБЛІКОВОЇ КАРТКИ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ. НА ПІДСТАВІ НАДАНИХ ДОКУМЕНТІВ, ОРГАНОМ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ НАДАЄТЬСЯ ДОВІДКА, ЯКА ПІДТВЕРДЖУЄ ПРАВО НА ПІЛЬГУ (додаток 3).

5) після цього необхідно звернутися до постачальника/надавача відповідних комунальних послуг (газ, електроенергія та інших послуг) із ЗАЯВОЮ ПРО ОФОРМЛЕННЯ ПІЛЬГИ, пакетом документів (МАТИ ПРИ СОБІ ОРИГІНАЛИ), квитанціями (розрахунковими книжками) про сплату за послуги (електроенергія, газ, вода), показаннями лічильника та ДОВІДКОЮ-ДОЗВОЛОМ ПРО ОФОРМЛЕННЯ ПІЛЬГИ ЗА ФАКТИЧНИМ МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ (ЗА НЕОБХІДНОСТІ).

Додатково інформуємо, що КОЖНІ НАСТУПНІ ШІСТЬ МІСЯЦІВ НЕОБХІДНО ЗВЕРТАТИСЯ ДО МІСЬКОГО ДЕПУТАТА ДЛЯ ОТРИМАННЯ ДОВІДКИ, ЯКУ НАДАВАТИ В УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ДЛЯ ПІДТВЕРДЖЕННЯ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ.

Якщо постачальник/надавач відповідних комунальних послуг (газ, електроенергія та інших послуг) не використовує надану вам пільгу, ТО НЕОБХІДНО ПОВТОРНО звернутись до нього із довідкою від Управління праці та соціального захисту населення, яка підтверджує право на пільгу.

Юридична служба Збройних Сил України

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here