РИНОК ЗЕМЛІ: КОМУ УРЯД ПЛАНУЄ ПРОДАВАТИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІ ЗЕМЛІ

0
555
views
В уряді повідомили, що покупцями земель сільськогосподарського призначення мають стати фермери, проте для цього їх варто забезпечити довгостроковими і доступними кредитами.

За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка, важливо, аби єдиними покупцями земель сільськогосподарського призначення стали фермери, аби землі перейшли від тих, хто їх не може обробляти до тих, хто готовий вести на них сільське господарство.

Урядовець зазначив, що потрібно вносити два законопроекти – про обіг землі та фінансово-кредитну підтримку ринку землі.

«Ми хочемо, аби фермер купив землю, але йому треба десь взяти гроші. При ставках в 20% на кредити у банках строком не більше п’яти років банки не спроможні забезпечити фермерів фінансовим ресурсом для купівлі землі», – розповів перший заступник міністра.

На його думку, держава повинна створити кредитно-гарантійну агенцію. Гроші у вигляді кредитів повинні бути дешевими та «довгими»: йдеться про кредити під 3-4% річних на 30 років у гривні. Отже, згадані два законопроекти є базою, на якій можна запускати ринок землі. Це, як повідомляє Максим Мартинюк, відбудеться тільки після того, як влада відчуватиме, що суспільство готове до впровадження ринку землі.

Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області  з посиланням на  agroprod.biz

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here