ЧУЖОГО ГОРЯ НЕ БУВАЄ: ЯК У ЗНАМ’ЯНЦІ ДОПОМАГАЮТЬ АДАПТУВАТИСЬ ВИМУШЕНИМ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

0
525
views

Через розвиток подій у Криму та збройний конфлікт на сході країни більше двох мільйонів людей були змушені залишити свої домівки і почати нове життя. Після переїзду їм довелося одночасно вирішувати кілька складних завдань: шукати житло та роботу, а головне – вчитися не опускати руки за жодних обставин.

«Чужого горя не буває» – у цьому переконані державні установи соціального спрямування, громадські організації, волонтери та інші небайдужі громадяни, які допомагають вимушеним переселенцям адаптуватися до нових умов життя.

Тому зовсім не випадково днями на базі Знам’янського міськрайонного центру зайнятості був проведений захід для внутрішньо переміщених осіб за участю представників громадської організації «Десяте квітня», управлінь соціального захисту населення міста та району.

Основна мета зустрічі – підвищити рівень правової поінформованості внутрішньо переміщених осіб.

«У 2016 році розпочало роботу представництво громадської організації в області. На сьогодні ми надаємо первину та вторинну правову допомогу, активно співпрацюємо зі спільнотою переселенців, як з громадськими організаціями, так й ініціативними групами», – зазначив, розпочинаючи захід, юрист громадської організації «Десяте квітня» Володимир Кудря.

Також В. Кудря надав присутнім консультації з питань, пов’язаних із статусом переселенця, а саме: про виплату адресної допомоги, пенсій, стипендій, відновлення документів, судовий супровід окремих категорій справ.

Інформацію про можливість отримання допомоги повідомив Антон Антонов, консультант із суспільно-політичних питань ГО «Десяте квітня». Зокрема, він розповів, що громадська організація надає юридичну допомогу та інформаційну підтримку переселенцям, їх громадським та іншим неформальним об’єднанням.

У свою чергу, Олена Баланенко, начальник відділу активної підтримки безробітних Знам’янського міськрайонного центру зайнятості, надала  учасникам заходу докладну інформацію про можливість, за сприянням служби зайнятості, пошуку роботи, проходження професійного навчання та організації власної справи для внутрішньо переміщених осіб.

Ця зустріч стала черговим нагадуванням про те, що в нашій країні є державні установи, громадські організації та просто небайдужі громадяни, які завжди готові прийти на допомогу, підтримати у важкий період життя і, попри всі обставини, допомогти внутрішньо переміщеним особам успішно будувати своє життя.

Н. Бондаренко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Знам’янського міськрайонного центру зайнятості        

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here