ЯК ЗБАГАТИЛИСЯ ЗА РІК НАШІ ОБРАНЦІ?

0
649
views

«Народне слово» продовжує досліджувати електронні декларації політиків та посадовців Кіровоградщини.

Читати також у попередніх номерах НС: ЯК ЗБАГАТИЛИСЯ ЗА РІК НАШІ ОБРАНЦІ?

Міський голова Олександрії Степан Цапюк. Будинок на 373 кв., придбаний ще у 1997 році,  належить його дружині Любові Петрівні, у неї ще дві земельні ділянки, теж придбані у минулі роки, розміром майже один гектар.

У 2017-му мер придбав Range Rover Sport майже за три мільйони гривень.

Цапюк задекларував  минулорічні доходи: зарплата – 360  тисяч гривень, пенсія 85 тисяч, у Любові Петрівни зарплата 40 тисяч гривень, пенсія 15,5 тисячі.

Цапюк отримав торік  подарунок  за 810 тисяч, а також його доходи збільшилися за рахунок  відчуження майна  майже на мільйон гривень.

Валентин Козярчук, світловодський міський голова, намагається наздогнати свого кропивницького колегу, але все-таки відстає. Житловий будинок загальною площею 149 кв. м придбаний ще у 2008 році. Ще в нього є  нежитлове приміщення площею 62 кв.м, куплене у 2007 році. Є квартира, придбана у минулому столітті, площею 49 кв. м, записана на дружині Ользі Миколаївні. Має Козярчук ще земельні ділянки загальною площею  понад 198 га у Світловодському районі, а одна з них –  майже 5 га – придбана  у 2017 році, а також  комплекс будівель загальною плошею 1400 кв.м. Автомобілі – KIA Sorentо,  SUBARU Forester та ще кілька машин придбані давно,  деякі – у 90-х роках минулого століття, є яхта крейсерсько-перегонова «Еверест», придбана  у 2000 році.

Валентин Козярчук володіє фермерським господарством «ВК і К»  стовідсотково, а також має прибутки у відсотках від ТОВ «Світ-Ро-К».

Заробітна плата отримана за основним місцем роботи – майже 140 тисяч гривень.

 Дохід від відчуження рухомого майна (крім цінних паперів та корпоративних прав) – близько 242 тисяч гривень.

 Дохід від зайняття підприємницькою діяльністю Козярчук Ольги Миколаївни за минулий рік – близько 294 тисяч гривень.

Родина має готівкові кошти у сумі понад мільйон гривень, на банківських рахунках у національній валюті – майже 205 тисяч гривень, у  євро – 414 тисяч.

Крім того, мер минулого року узяв позику у розмірі 150 мільйонів гривень.

Валентин Козярчук  очолює громадське об’єднання «Світловодська міська організація роботодавців. Блок В. Козярчука».

Найбіднішим мером виявився міський голова Знам‘янки Сергій Філіпенко. Будинки та квартира придбані ще у минулому столітті,  «Жигулі»  та вантажний ГАЗ – тоді ж.

Заробітна плата, отримана у минулому році  за основним місцем роботи, – понад 205 тисяч гривень,  пенсія – 15485  гривень.  Дружина Галина Іванівна отримує  допомогу по безробіттю, у 2017 році це склало майже 13 тисяч гривень.

Аналізуючи ці дані, виникла така думка: а чому б у деклараціях не ввести ще одну графу – що зробив депутат або чиновник для України на своєму місці? Такий собі послужний список добрих справ. Не можна ж мірятися тільки статками, треба ще й довести, що люди, поставивши «хрестик» проти того чи іншого прізвища у день виборів, не помилилися.

 

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here