СБУ ВИКРИЛА СПРОБУ ВЕРБУВАННЯ СПЕЦСЛУЖБАМИ КРАЇНИ-АГРЕСОРА ЖИТЕЛЬКИ КРОПИВНИЦЬКОГО

0
433
views

Правоохоронці встановили, що мешканка обласного центру поїхала в Донецьк, щоб відвідати своїх родичів. Прибувши на тимчасово непідконтрольну українській владі територію її затримали співробітники ФСБ.

Погрожуючи жінці та її близьким фізичною розправою представники іноземної спецслужби спробували схилити громадянку України до таємної співпраці. Від неї вимагали регулярно звітувати про діяльність державної установи, в якій вона працює у Кропивницькому.

Повернувшись додому жінка одразу звернулася до СБУ і надала свідчення стосовно обставин її вербування та поставлених перед нею завдань.

Згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України державна зрада карається позбавленням волі на строк до п`ятнадцяти років. Однак, враховуючи те, що громадянка України не виконала злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявила правоохоронцям про свій зв’язок з ними, суд задовольнив клопотання органів слідства і звільнив її від кримінальної відповідальності.

Служба безпеки України закликає українців бути пильними і в разі контактування з представниками іноземних спецслужб негайно повідомляти про такі факти до СБУ.

Прес-група УСБУ в Кіровоградській області

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here