МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ КІРОВОГРАДЩИНИ ВІДЗНАЧЕНО ОБЛАСНИМИ ПРЕМІЯМИ І СТИПЕНДІЯМИ

0
680
views

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання обласної комісії з питань підтримки молодих науковців області. 
За словами Сергія Коваленка, щороку в області здійснюються заходи щодо підтримки молодих вчених. Він зазначив, що нинішнього року зросли розміри премій: І премія виплачується у розмірі трьох, ІІ – у розмірі двох і ІІІ – у розмірі однієї мінімальних заробітних плат. Посадовець підкреслив, що в конкурсі мають право брати участь молоді науковці віком до 35 років, які працюють в установах закладах, організаціях, підприємствах області, наукова діяльність яких спрямована на розробку актуальних наукових проблем, що мають практичне значення для соціально-економічного та культурного розвитку Кіровоградщини.
На засіданні комісії свої наукові дослідження презентували доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Кіровоградського інституту розвитку людини Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна” Оксана Бабич (дослідження сучасної структури системи розселення населення області та особливості її формування, демографічної ситуації в області), старший викладач кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ Анна Коваленко (“Методи технічної діагностики інтегрованих систем”), старший лаборант кафедри фізики та методики її викладання ЦДПУ ім. В. Винниченка Дмитро Соменко (розробка заходів моніторингу радіаційної обстановки в регіоні).
Члени комісії також розглянули презентаційні проекти аспірантки ЦДПУ ім. В. Винниченка Алли Кіктєвої (“Автоматизована система розрахунків споживання електроенергії та енергозбереження”), аспірантки Льотної академії НАУ Валентини Красножон (“Професійна підготовка майбутніх авіаційних диспетчерів у льотних навчальних закладах США”) та аспірантки ЦНТУ Ілони Царенко (“Роль університетів у підвищенні соціально-економічного розвитку регіонів”).
Після обговорення члени комісії вирішили призначити І премію Оксані Бабич, ІІ премію – Дмитру Соменку, ІІІ премію – Анні Коваленко. Стипендію у розмірі 1000 гривень присуджено аспірантам Аллі Кіктєвій, Валентині Красножон та Ілоні Царенко.

Кіровоградська ОДА

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here