У КРОПИВНИЦЬКОМУ ШКОЛЯРІ НА ВЛАСНІ ОЧІ ПОБАЧИЛИ ЯК ВИГОТОВЛЯЄТЬСЯ ОДЯГ НА ЕКСПОРТ

0
884
views

З метою сприяння свідомому професійному вибору молоді, підвищенню ролі робітника у суспільстві й вихованні поваги до людей праці, для учнів 8, 9 та 10 класів Катеринівської загальноосвітньої школи Кіровоградського району була проведена пізнавальна та захоплююча екскурсія до ПРАТ «Швейна фабрика «Зорянка».

Під час екскурсії старшокласники отримали інформацію про роботу підприємства, ознайомилися з продукцією швейної фабрики і мали можливість побачити весь процес виготовлення одягу – від ескізу до готового виробу.

Школярі відвідали розкрійний, швейний та експериментальний цехи підприємства, на власні очі побачили цікавий процес підготовки та пошиття одягу. Учнів зацікавило сучасне спеціалізоване обладнання для пошиття та термообробки виробів, а також для маркування та комплектації готової продукції для іноземної фірми-замовника. На власні очі вони могли побачити спеціальну машину для розкроювання тканин, яка дуже точно розмежовує тканини у величезних сувоях із мінімальною кількістю відходів.

Також діти з цікавістю прослухали міні-лекцію про історію створення фабрики та взагалі про зародження швейної промисловості у нашому рідному місті. Базою для створення виробничої та господарської діяльності послужила майстерня по ремонту військового одягу, яка включала в себе лише 10 майстрів і 10 швейних машин. З цього моменту починається становлення швейної фабрики як підприємства, яке стане в майбутньому відомим далеко за межами України.

Завершилася професіографічна екскурсія у фірмовому магазині «Зорянка», де школярі мали змогу не тільки ознайомитися з готовою продукцією, а й навіть її приміряти.

Отже, по завершенню екскурсії учнівська молодь Катеринівської загальноосвітньої школи зрозуміла, що така творча професія, як «швачка» не є легкою, але дуже цікава та потрібна для суспільства.

Ю. Марченко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here