ІНОВАЦІЇ УКРПОШТИ – ОНОВЛЕНИЙ КОНТАКТ-ЦЕНТР: ОМНІКАНАЛЬНІСТЬ ТА МЕНШЕ ХВИЛИНИ ОЧІКУВАННЯ НА ЛІНІЇ

0
495
views

Головна пошта країни оновила роботу Контакт-центру та впровадила принцип омніканальності. Відтепер всі канали комунікацій з клієнтом – телефонія, соцмережі, електронна пошта та месенджери об’єднані в єдину систему, щоб клієнту було зручно та швидко переходити між онлайн- і офлайн-каналами комунікацій, а бесіда з різних каналів ведеться у форматі єдиного діалогу. 


«Створений в 2016 році контактний центр став першим кроком в розвитку клієнтоорієнтованої Укрпошти. За 2 роки він еволюціонував в єдину «точку» входу і розгляду звернень, які надходять будь-яким із каналів комунікацій. Починали лише з обробки вхідних дзвінків, а сьогодні ми надаємо вибір – відповідаємо на письмові та електронні звернення, комунікуємо з користувачами у Facebook, Instagram, Twitter, а також у Youtube. Стаємо зручними та швидкими – середній час очікування клієнта на лінії прагнемо довести до 20 секунд та надали можливість замовлення callback, а в соціальних мережах намагаємося відповідати на питання користувачів у середньому за 7,5 хвилин», – зазначив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський. 
Контакт-центр Укрпошти одразу вирішує більше 80% питань, що надходять з боку клієнтів, решта 10% запитів потребують залучення додаткових компетенцій з боку інших підрозділів. Щоденно майже 50 операторів консультують клієнтів про переваги наших сервісів та послуг, підказують адреси найближчих відділень Укрпошти та графіків їхньої роботи тощо. 
Зростає кількість продуктів компанії, а з ними – й кількість звернень клієнтів: за січень-березень 2018 року надійшло понад 205 тисяч звернень клієнтів (вхідні дзвінки та електронні звернення). Це майже в 1,5 раза перевищує аналогічний показник за 2017 рік. У 2017 році Контакт-центр Укрпошти обробив близько 646 тисяч звернень клієнтів, що в 2,3 раза більше, ніж у 2016 році. 
У 2018 році в середньому за місяць обробляється близько 63 тисячі вхідних дзвінків, а в 2016 році цей показник становив близько 21 тисячі. Середня кількість обробки електронних звернень у місяць збільшилася втричі – до 5 628. 
Крім того, із 2017 року Контакт-центр почав обробляти письмові звернення та відповідати в соціальних мережах – в середньому за місяць таких звернень обробляється 4 473 та 6 341 відповідно. Через Facebook, Instagram, Twitter, Youtube з Контакт-центром спілкується майже 40 тисяч користувачів. 65% їхніх питань стосуються розшуку відправлень, 20% – послуг та сервісів Укрпошти, 10% – графіків роботи та розташувань відділень, 5% – інші теми. 
Із зростанням кількості корпоративних клієнтів Укрпошти з жовтня 2017 року запроваджено нову лінію для взаємодії з юридичними особами через Контакт-центр (дзвінки або електронне повідомлення). 
Також надається підтримка працівникам компанії щодо поштових послуг, а також з технічних питань. У 1 кварталі 2018 року було зареєстровано 9 236 звернень від працівників відділень, це майже вчетверо більше показника 2017 року. 
Контакт-центр Укрпошти приймає дзвінки на номер 0 800 300 545 щоденно з 08:00 до 22:00, відповіді в соцмережах надаються до 23.00. 

Прес-служба ПАТ “Укрпошта” 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here