ЯКІ ВИМОГИ ПЕРЕДАЛИ УЛЯНІ СУПРУН ПІКЕТУВАЛЬНИКИ ВІД ГРОМАД ТА ПРЕДСТАВНИКИ ВО «СВОБОДА» У КРОПИВНИЦЬКОМУ?

0
812
views

17 травня 2018 року за ініціативи депутата Кіровоградської обласної ради від фракції ВО «Свобода» Івана Довбиша на площі перед будівлею Кіровоградської ОДА відбувся інформаційний пікет у зв`язку з відвідинами обласного центру Кропивницького в.о. міністра охорони здоров`я Уляни Супрун.

Участь в пікетуванні взяли члени територіальних громад сіл Онуфріївського, Світловодського, Петрівського, Маловисківського та Олександрівського районів.

Близько 14:00 пікетувальники дочекалися Уляну Супрун та домоглися поставити їй питання і передати їй свої персональні письмові звернення. Причини, які змусили людей приїхати до Кропивницького і взяти участь в пікетуванні, були різними та мали свої певні особливості, але всі ті проблеми мали спільний чинник – незадовільний стан функціонування системи охорони здоров`я в лікувальних закладах області. Так, наприклад, Василина Некіз, помічник депутата Онуфріївської районної ради Демчука О.В., звернулася до пані міністерки з нагальною проблемою повної відсутності функціонування екстреної медичної допомоги для жителів чотирьох сіл Онуфріївського району – Куцеволівка, Деріївка, Млинок та Успенка, що є безпрецедентним фактом цинічного потурання Закону України “Про екстрену медичну допомогу”. У свою чергу, важкохвора мешканка смт. Олександрівки Тетяна Ольховік звернулася до Уляни Супрун зі скаргою на відмову у наданні їй безоплатної екстреної медичної допомоги в ЦРЛ, а її земляк пан Олег поскаржився міністрові на те, що за відсутності у нього готівкових коштів, йому видали фіктивну довідку для пред`явлення за місцем працевлаштування, в якій було зазначено, що він абсолютно гідний до роботи у важких умовах та з великим навантаженням, при тому, що насправді він мав грижу та перебував на обліку в психіатричній лікарні. Мешканець Маловисківського району Володимир Квітка звернувся до Уляни Супрун з вимогою вплинути на ситуацію з поборами у лікарнях, що стає однією з причин, через яку люди, за браком коштів, не звертаються до медичних закладів, не виявляють вчасно захворювання, не вживають профілактичних заходів лікування, рано йдуть з життя – що спричиняє зникнення сіл.

“Найгострішою проблемою в сфері охорони здоров`я залишається корупція, здирництво і побори в обласних комунальних закладах, від яких, прямо кажучи, люди вже плачуть й не мають віри у покращення. Щодня до мене звертаються громадяни зі скаргами на те, що лише за звернення до лікарні й лише за намір пройти елементарне обстеження для вчасного профілактичного виявлення небезпечної хвороби – з них вимагають величезні кошти у вигляді, так званих, благодійних внесків. Доходить до того, що онкохворим відмовляють у госпіталізації, якщо у них немає з собою готівкових коштів для оплати послуг лікарні. Людям прямим текстом рекомендують їхати додому й чекати смерті! Це жахливий цинізм і безвідповідальність “людей в білих халатах”, які вже забули, яким є насправді їх покликання служіння народу на ниві своєї професійної діяльності”, – прокоментував ситуацію депутат Кіровоградської обласної ради Іван Довбиш, і повідомив, що попри довгі очікування впродовж дня, люди дочекалися на міністерку, щоб висловити свої зауваження та передати свої вимоги в письмових зверненнях. “Чекаємо тепер на реакцію Уляни Супрун, і щиро сподіваємося, що вона буде належною та ефективною”,  – підсумував Іван Довбиш.

Прес-секретар Хандусенко Наталія Андріївна                                                                  

Тел. +380502198533                                                                                                                     

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here