ВЛАДА ПОВИННА ЗАБЕЗПЕЧИТИ УЧАСНИКІВ АТО КОМФОРТНИМИ УМОВАМИ

0
451
views

Ми повинні зробити усе, щоб учасники антитерористичної операції почувалися в суспільстві впевнено і комфортно, – голова облдержадміністрації. Минулого тижня один із перевізників на обласному міжміському маршруті відмовив учаснику антитерористичної операції у пільговому проїзді.

Цей інцидент прокоментував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щотижневій апаратній нараді.
Керівник ОДА наголосив, що водій автобусного маршруту Гайворон – Кропивницький відмовив у безкоштовному проїзді захиснику, який три роки прослужив у зоні проведення АТО. Перевізник аргументував це тим, що йому не надійшло фінансування на компенсацію за пільгові перевезення.
“Значні кошти з державного бюджету направляються на безпекові заходи і на розбудову Збройних Сил України. Президент робить усе можливе, щоб військовослужбовці були забезпечені зброєю, формою, спорядженням і отримували гідну заробітну плату, – наголосив Сергій Кузьменко, звертаючись до керівників територій. – Ми з обласного бюджету витрачаємо значні кошти, щоб демобілізованих військових забезпечити лікуванням та реабілітацією. А питання пільгового перевезення учасників АТО – це зона вашої відповідальності. Переконаний: це підйомні кошти, які необхідно виділити з районних чи міських бюджетів, щоб наші хлопці могли спокійно приїхати до обласного центру. А їздять вони не часто і переважно за медичними консультаціями”.
Звернувся голова ОДА і до перевізників, закликаючи їх керуватися не тільки прагматизмом, а й повагою до людей, які їм забезпечили можливість спокійно працювати і заробляти кошти. “Давайте будемо усі відповідальними на своїх робочих місцях: чи то водій автобуса, чи то чиновник, який повинен забезпечити певну систему, що дає можливість учасникам АТО почуватися у суспільстві впевнено і комфортно”, – підкреслив Сергій Кузьменко.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here