ІТ-ФЕСТИВАЛЬ VESNASOFT – ПЛАТФОРМА ДЛЯ ЗДІЙСНЕННЯ МРІЙ!

0
816
views
Минулого тижня у Кропивницькому відбувся Молодіжний ІТ-фестиваль Vesnasoft, який зібрав близько 800 учасників з міста та області. Під час заходу гості змогли випробувати себе в різних сферах галузі ІТ, подивитися на винаходи містян та поборотися за цінні подарунки.
Організаторами цього молодіжного ІТ-фестивалю традиційно стала Школа програмування Ш++. Під час першої частини фестивалю бажаючі змогли взяти участь у виставці новітніх технологій та пройти квести під час яких учасники створювали власні мультфільми (стоп-моушн анімацію), вчилися керувати роботами, змагалися у гонках, розв’язували логічні задачки, писали власний код, змагалися з роботами з іншої реальності, піднімали в повітря предмет силою думки.
Під час завершення виставки серед учасників хакатону розіграли wi-fi роутер, 3D-конструктор, рюкзак й ігрову приставку. Паралельно виставці проходив хакатон для школярів і студентів. Їхнім завданням було написати логіку для комп’ютерної гри. Після шести годин розробки вони презентували свої напрацювання глядачам фестивалю. Серед 12 команд перемогу здобула команда студентів ЦНТУ “Авалон” (деякі з них також навчаються у школі програмування Ш++). Переможці отримали у подарунок рюкзаки. Завершальною частиною фестивалю стала презентація власних проектів серед школярів та студентів у трьох номінаціях: програмування, цифровий арт і робототехніка.
11 команд-учасників презентували власні ігри, дизайн приміщень, сайти, прототипи роботів. Усі переможці були нагороджені призами від партнерів Молодіжного ІТ-фестивалю Vesnasoft.
У номінації “Програмування” переміг Олексій Качур, м. Новомиргород, за гру “Dangerous world”. Переможець здобув електросамокат.
У номінації “Цифровий арт” переміг Богдан Пархоменко, м. Кропивницький, за проект “Run and Jump”. Нагороджений графічним планшетом.
У номінації “Робототехніка” перемогли: Богдан Дунай, м. Кропивницький, проект “Захист люків від кражі”, виграв міні-паяльну станцію та дует – Ігор Сєнєнький і Влад Міхальов, м. Кропивницький, проект “Майбутнє місто очима дитини”. Отримали набір інструментів і осцилограф.
Також приз (3D-конструктор) від одного з партнерів отримала гра Романа Кузенного “RoBM”.
Ш++

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here