БЕЗ ПРОВИНИ ВИННА?–4, АБО ХАЙ ЖИВЕ НАЙСПРАВЕДЛИВІШИЙ У СВІТІ СУД!

0
508
views

Як ми й анонсували, 17 травня відбулося чергове судове засідання по справі ДТП, учасниками якої стали легковик дружини загиблого на сході України прикордонника Анатолія Матвієнка Ірини та автомобіль швидкої медичної допомоги.

Здавалося б, всі крапки над «і» розставлені – жодного факту провини Ірини не знайдено. Але всім відомо, в якій країні ми живемо…

На початку засідання адвокат Ірини Олег Бойко запропонував закрити справу з причини завершення тримісячного терміну її розгляду, відсутності активних дій з боку протилежної сторони та співпраці для встановлення справжньої картини подій минулого року. За словами Бойка, наявна повна відсутність складу злочину з боку його підзахисної.

Принципово протилежної думки був представник іншої сторони – всім відомий колишній суддя. З одного боку, він не заперечував необхідності закриття справи з тієї ж причини – завершення тримісячного терміну, з іншого ж – звинуватив суддю Світлану Льон у навмисному затягуванні розгляду до завершення цього терміну та вимагав визнати Ірину Матвієнко винною. Крім цього, на горіхи перепало й експертам, яких було звинувачено у змові із захисником Матвієнко Олегом Бойком, було висловлено власне трактування Правил дорожнього руху тощо.

– Я просив про слідчий експеримент, мені було відмовлено. Матвієнко постійно змінювала свої свідчення, – розпалявся у промові захисник водія «швидкої». – Я не вимагаю її покарання – адже її звинувачує поліція, а лише закликаю до справедливості. Крім цього, слід притягнути до відповідальності експертів за фальсифікацію висновків та їхню неповноту…

Дуель захисників учасників ДТП розгорнулась на підвищених тонах. В свою чергу Ірина Матвієнко заявила про зміну свідчень основним свідком події – водієм-інструктором навчального легковика, що нібито їхав за учасниками зіткнення. Але, здалося, Світлана Льон своє рішення вже давно приготувала. Проте процедурно пішла до нарадчої кімнати.

Під час її очікування один із слухачів процесу виявився першим водієм «швидкої», яка проходить по справі. За його словами, ця автівка постійно потрапляє в ДТП – хто б нею не керував. Вона навіть особливу прикмету має – червону смугу на бортах (решта карет – з помаранчевими). Іншою дивиною стала обмовка (чи ні?) адвоката Матвієнко: «Та ми давні друзі з Я…..м [опонентом по справі. – Авт.]».То що – весь процес з листопада 2017-го по поточний час був лише виставою?

Рішення Світлани Льон стало, звісно ж, на користь водія «швидкої» Олега Поштака. Обурена Ірина Матвієнко після нетривалих роздумів вирішила подати апеляцію. Захищати її інтереси буде вже інший адвокат.

– Дякувати Богу, мені нарешті повернули автівку, – повідомила Ірина. – На відміну від опонента я в ремонт своєї вклала чималі кошти. Що буде далі – невідомо…

Запитань до всіх учасників цієї тяганини виникло безліч. Але на жодне з них протягом згаданого періоду розгляду не знайшлося відповіді. Лише відомий вислів «Хай живе наш найсправедливіший у світі суд!» вкотре здобув підтвердження.

Максим ГУЦАЛЮК

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here