ГОЛОСИ СЕРЦЯ

0
523
views
ГОЛОСИ СЕРЦЯ

Минулого тижня у краєзнавчому відділі ОУНБ ім. Чижевського у теплій і дружній атмосфері пройшла презентація третьої за ліком поетичної антології авторів з Добровеличківщини. До неї увійшов 31 прихильник красного слова.

Усі вони різні за віком: від чотирнадцятирічного школяра до сивочолих аксакалів, які вже розміняли дев’ятий десяток. Усі різні і за професіями: є бібліотекарі й агрономи, інженери і психологи, педагоги і будівельники, журналісти і підприємці. Різні вони і у тематично-жанровій спрямованості. Хтось віддає перевагу громадянській ліриці, патріотичним віршам, хтось обрав для себе пейзажну і любовну лірику, а хтось пише гуморески…

Проте є фактор, який об’єднує усіх, – це любов до поетичного слова. І від цієї любові народжуються вірші. Вони теж різні: є сильніші, написані на професійному рівні; є слабкіші, в котрих хибує техніка написання чи недостатня образність. Та попри все, вони абсолютно щирі, написані від чистого серця.

На жаль, не всі автори дожили до цього щасливого дня. Відійшли у Вічність, але залишили нам свої твори видатний письменник Юрій Обжелян, який представлений світлими юнацькими віршами, бібліотекарка з Липняжки Надія Білоус, вірші якої – зрілі, сповнені болем утрат, але не зневірені – не залишать байдужим читача; мужні, вистраждані вірші Оксія Ожини; романтичні жіночі етюди Віри Вієвської; щирі, пронизані любов’ю до рідної землі вірші Григорія Шаповала.

Декілька слів й про інших авторів збірки. В ній представлена ніжна інтимна лірика Тетяни Денисовець і патріотика, написана на єдиному нерві, учасника АТО Валерія Онуфрієнка, і чудові дитячі віршики Світлани Дмитрієвої, і вогонь «осінньої душі» Наталії Бідненко – редактора-упорядника цього видання, й багатьох інших.

Добровеличківців – учасників цього зібрання – поздоровив голова обласної організації НСПУ Василь Бондар. Презентацію антології чудово прикрасив виступ фольк-гурту «Дивоцвіт» з села Олексіївка Добровеличківського району під орудою Валентини Кондратенко-Процун, вірші якої теж знайшли чільне місце у збірці.

Любомир РОМАНОВ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here