ЧИ ГОТОВІ БАТЬКИ ВІДДАТИ СВОЮ МІСЯЧНУ ЗАРПЛАТУ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ ДИТИНИ?

0
564
views

Це та інші питання літнього відпочинку дітей обговорювалися днями у Кіровоградській філії Суспільного телебачення під рубрикою «Звіти наживо».

Заступниця директора департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА Надія Кримська розповіла про результати роботи за 2017 рік та відповідала на запитання громадян і журналістів щодо умов нинішньої оздоровчої кампанії. Серед запрошених до розмови був і журналіст «НС».

Як зазначив на початку передачі її ведучий Дмитро Кобець, мета звітів – аби суспільство бачило, як виконує чи не виконує свої функції та чи інша державна інституція.

Основні питання, що обговорювалися у студії, – літнє оздоровлення дітей у таборах відпочинку, пожежна безпека у дитячих таборах, укомплектованість кадрами. Ведучий, а також журналісти цікавились санітарним станом, якістю питної води, інспекцією пляжів та які заходи вжито для запобігання харчовим отруєнням.

Надія Кримська визначила головну мету в роботі департаменту так: «Під час оздоровчої кампанії охопити першочергово послугами оздоровлення та відпочинку особливо вразливих дітей пільгових категорій». Щодо минулого року вона сказала: «Також одним із основних завдань було забезпечення оздоровленням у стаціонарних закладах не менше 16 відсотків дітей віком від 7 до 17 років. А ще – збереження існуючої в області мережі закладів оздоровлення та відпочинку. 2017 року в області працював 521 заклад оздоровлення і відпочинку, в тому числі шість стаціонарних закладів».

За статистичними відомостями, в області нині проживає близько 100 тисяч дітей віком від 7 до 17 років, які потребують оздоровлення. Минулого року цю послугу отримали понад 60 відсотків дітей від цієї кількості. За цим показником наша область посіла 12 місце. На цю оздоровчу кампанію було використано 33 мільйони гривень з бюджетів різних рівнів.

Цьогоріч, за визначенням журналістів Суспільного телебачення, топ-проблемою є доступність оздоровлення дітей влітку, тобто вартість путівок, кількість закладів, їх наповнюваність тощо. Так, наприклад, аби світловодський табір «Хвиля» повернувся до рентабельної роботи, путівка для оздоровлення однієї дитини в ньому має коштувати близько 10000 гривень. Динаміка цін на путівки до інших таборів також має стійку тенденцію до значного зростання. Наприклад, якщо 2016 року путівка до табору «Дружба» (Войнівка, Олександрійський р-н) коштувала 3780 гривень, нині вона вартує 6300. Наразі, за показниками обласного управління статистики, середня заробітна плата у нашій області складає 6414 гривень.

Тож чи готові батьки віддати свою місячну зарплату на оздоровлення дитини?

Деякі з них так прокоментували цю проблему: «Все залежить від того, на якому підприємстві працюють батьки. Де керівники і профспілкові організації на місці, там це доступно».

Діти, які не поїдуть до стаціонарних таборів, мають варіанти: відпочити у пришкільному таборі, поїхати на кілька днів з батьками на море або відпочивати удома – за комп’ютером та на вулиці.

Влад БАШКИРОВ

Фото з сайту: http://svetlovodsk.com.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here