БЕБІ-БОКС ТА «МУНІЦИПАЛЬНА НЯНЯ» – ІНОВАЦІЇ В ПІДТРИМЦІ МАТЕРИНСТВА ВІД ДЕРЖАВИ

0
798
views

Прем’єр-міністр України анонсував прийняття рішень, направлених на підтримку материнства та дитинства. Так, уряд вводить традицію забезпечення новонароджених спеціальним бебі-боксом, в якому буде зібрано речі, потрібні для перших тижнів життя немовляти.

«Кожна дитина отримає від держави бебі-бокс, зібраний з любов’ю, аби на перших етапах життя у мами було все, аби доглядати дитину. Це традиція, яку ми запроваджуємо для підтримки народжуваності. Сотні тисяч родин отримають таку додаткову цільову підтримку», – сказав Прем’єр-міністр.

Також за рішенням уряду та за підтримки місцевих органів влади в Україні з січня наступного року вводиться поняття найму «муніципальної няні». Оплата її послуг буде частково компенсована з бюджету.

«Приймаємо рішення спільно з органами місцевого самоврядування, вводимо поняття «муніципальна няня» – з 1 січня. Коли наймаєте няню, держава буде компенсувати щомісяця витрати в зарплаті, аби дитина була доглянута», – прокоментував Володимир Гройсман. Він наголосив, що захист та підтримка дитинства має стати головним пріоритетом.
«Єдиний критерій досягнення стандартів благополуччя – збільшення народжуваності», – відзначив Прем’єр-міністр.

Урядовий портал

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here