МАЙДАНЧИКИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ НА КІРОВОГРАДЩИНІ

0
493
views

З метою пошуку нових напрямків економічного співробітництва з іноземними партнерами міська рада Кропивницького вчетверте проводить Муніципальний інвестиційний форум “TIMEtoINVEST”.
У роботі галузевої сесії “Експорт як шлях до інвестицій” Форуму взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, представники міжнародних фінансових організацій, представники бізнес-асоціацій.
Звертаючись до учасників Форуму Сергій Кузьменко підкреслив, що Кіровоградщина має гарний інвестиційний клімат. “Який би сектор не взяти до уваги – корисні копалини, сільськогосподарське виробництво, переробка, екологічна енергетика – маємо безліч майданчиків для реалізації таких проектів”.
Сергій Кузьменко відзначив позитивну динаміку розвитку Кропивницького та області в цілому. Так, за 2017 рік обсяг інвестицій склав близько 7,3 млрд гривень. Доходи бюджетів області за цей період зросли на 1,4 рази. В півтора рази зросла середня заробітна плата по області.
“Ми маємо непогану динаміку, проте ми хочемо більше і, безумовно, у нас є можливість мати кращі показники. І для того, щоб бізнес був активнішим і сміливо інвестував свої кошти, держава спрямовує значні ресурси в розбудову інфраструктури, зокрема в будівництво доріг. Адже від швидкості руху товарів і трудових ресурсів, залежить швидкість розвитку економіки”, – підкреслив керівник області. “На Кіровоградщині ми зробили значні кроки у цьому напрямку. Нинішнього року плануємо відремонтувати 77 км дороги на Дніпро, 33 км від Кропивницького до Миколаївської області та ділянки доріг в інших напрямках”.
Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що результатом співпраці з бізнес-партнерами стане створення нових робочих місць та мотивовані кадри.
“Заробітна плата у 7 тисяч гривень в реальному секторі економіки більша, ніж торік, але ми не можемо бути задоволені цим показником, тому що він відстає від загальноукраїнського, що сягає майже 9 тисяч гривень”, – зауважив очільник області. “Держава декілька років тому зменшила ставку податкового навантаження із 40 до 22%, тож просив би бізнес бути відповідальним. Переконаний, Кіровоградщина буде динамічно рухатися разом із партнерами і ми матимемо успіх, у тому числі й у цьому питанні”.
Під час дискусійної платформи “Вихід на зовнішні ринки: нові можливості розвитку бізнесу” учасники Форуму говорили про те, як завойовувати іноземні ринки, привабити іноземних інвесторів, отримувати доступ до інвестицій та формувати довіру іноземного партнера, а також про практичні аспекти здійснення експортних операцій.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here