ПРИЗОВІ МІСЦЯ ЮНИХ КІНОЛОГІВ З КІРОВОГРАДЩИНИ НА ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ЗМАГАННЯХ

0
477
views

Чемпіонат із багатоборства кінологів проводився 26-27 травня в місті Суми та зібрав найталановитіших і водночас наймолодших фахівців із дресирування собак різних порід із 17 регіонів України.

Цього року Кіровоградську область представляли 11-річна Софія Таранець та 16-річна Дарина Ляшенко зі своїми вихованцями спаніелем Ірискою та біглем Арчі.

Про власні враження дівчата та їх наставники розповідають із особливим настроєм, адже сама підготовка, участь у змаганнях і спілкування з новими друзями та отримані нагороди, призи і подарунки, лишили надзвичайно приємні враження. Разом із тим, зізнаються, що виборювати перемогу у добре підготовлених суперників було досить непросто.

Старша з дівчаток – Дарина Ляшенко не вперше бере участь у змаганнях. Минулого року вони з Арчі вже побували на чемпіонаті і так само показали добрий результат. Цього разу дівчинка та її песик почували себе більш впевнено, бо вже мають досвід.

11-річна Софія зауважує, що взагалі займається дресурою менше року. А секрет успіху у такій відповідальній справі, на її думку, криється у власній наполегливості і довірі  між нею та чотирилапою подружкою – Ірискою.

Під час змагань підопічні дівчаток демонстрували навички у подоланні смуги перешкод, загального курсу дресури, захисної служби.

У підсумку, команда Кіровоградського кінологічного гуртка посіла третє місце і увійшла до числа переможців всеукраїнського чемпіонату серед молоді. Третіми також стали наші учасники у подоланні смуги перешкод.

В особистому заліку Дарина Ляшенко та її бігль Арчі так само увійшли в трійку кращих із загального курсу дресури, виявилися першими у подоланні смуги перешкод та 4 – у багатоборстві.

Неймовірно пишаються такими здобутками дітей їх наставники – начальник кінологічного центру поліції області Артем Матвєєв та його заступник Костянтин Дульський. Поліцейські, що особисто проводять навчальні курси у гуртку «Юний кінолог»,  упевнені,  що витрачають на це час недаремно.

– Коли мені було 16 років, я разом зі своєї улюбленою німецькою вівчаркою Гермесом вперше прийшов у клуб собаківництва. І дотепер пам’ятаю своїх наставників, досвідчених і мудрих людей із досвідом, які не просто навчили мене основам дресирування собак, але й привили любов до цієї справи на все життя. Нам приємно, що тепер маємо юних послідовників, із яких точно виростуть хороші кінологи. А тому радіємо їх успіхам і продовжуватимемо тренування. Дякуємо за підтримку у нашій роботі керівнику поліції області Сергію Кондрашенку. Завдяки йому, ми гідно заявили про себе на змаганнях сезону 2018 року. Упевнений, в нас попереду ще багато і чемпіонатів, і перемог, – зазначає керівник кінологічного центру поліції області Артем Матвєєв.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here