ЯК ОБЛАСТІ ОСВОЮЮТЬ ЦЬОГОРІЧНІ КОШТИ ДЕРЖАВНОГО ДОРОЖНЬОГО ФОНДУ

0
477
views
ГОЛОВА КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОДА ІНСПЕКТУВАВ СТАН РЕМОНТНИХ РОБІТ НА ДІЛЯНКАХ АВТОДОРОГИ М-22 ПОЛТАВА-ОЛЕКСАНДРІЯ ТА М-04 ЗНАМ’ЯНКА-ЛУГАНСЬК-ІЗВАРИНЕ. Фото Ігоря Демчука

Лідерами з використання коштів Державного дорожнього фонду є Запорізька, Тернопільська, Івано-Франківська, Закарпатська, Кіровоградська, Дніпропетровська та Одеська області.

Про це повідомляється на сайті Мінінфраструктури з посиланням на слова Міністра Володимира Омеляна.

Державний дорожній фонд діє в Україні з 1 січня 2018 року. За словами Володимира Омеляна, саме Дорожній фонд передбачає гарантоване фінансування дорожніх робіт.

Також 1 січня відбулась децентралізація Укравтодору – 123 тис км автошляхів було передано на обласний і місцевий рівень. Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах становить у 2018 році 11 млрд 530 млн 865,2 тис. грн. Станом на 23 травня спрямовано 3 млрд 952 млн гривень на рахунки облдержадміністрацій. Видатки облдержадміністрацій становили лише 934,5 млн грн., тобто на рахунках залишається 3 млрд 17 млн 944 тис. гривень.

За словами очільника Міністерства, перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах із зазначенням обсягів бюджетних коштів для фінансового забезпечення таких об’єктів затверджується обласними та Київською міською державними адміністраціями за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства, тобто Укравтодором.

Станом на 23.05.2018 Укравтодором погоджено переліки об’єктів 20 державним адміністраціям, зокрема, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській обласним та Київській міській державним адміністраціям на загальну суму 9 млрд 180 млн 402,7 тис. грн, не погоджено на суму 2 млрд 350 млн 462,5 тис. грн.

На даний час до Укравтодору надійшли переліки за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам від Херсонської, Львівської, Рівненської, Чернігівської (внесення змін) обласних державних адміністрацій. Однак вони потребують доопрацювання, оскільки подана інформація не відповідає вимогам Укравтодору.

decentralization.gov.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here