ШВИДШЕ, ВИЩЕ, СИЛЬНІШЕ: Кропивницький бігав, змагався, творив і… їв

0
785
views
ШВИДШЕ, ВИЩЕ, СИЛЬНІШЕ: Кропивницький бігав, змагався, творив і… їв. Фото Ігоря Демчука

Минулої неділі в парку Пушкіна (альтернативна назва – Козачий острів) відбулося свято небачених масштабів – за рівнем організації, різноманіттям заходів та кількістю відвідувачів.

Воно об’єднало Кропивницький півмарафон, Фестиваль вуличної їжі, змагання безпородних собак «Кубок Барбоса», Фестиваль всебічного розвитку людини та позитиву «Коловрат», Майстерню містотворення та Європейську здибанку.

Зранку на проспекті В.Винниченка відбулася руханка, яку не перший рік організовує обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД». Марафонські забіги почалися зі змагань між дітьми, які бігли стометрівку. Участь у забігах на дистанції 1,8 км, 4,5 км, 10 км та 21 км взяли понад дві з половиною сотні учасників з 12 міст України. Їхній маршрут пролягав через проспект В.Винниченка, вул. В.Перспективну, Острівську, Набережну до площі Б.Хмельницького. Для тих, хто біг довгі дистанції, маршрут додатково продовжився вулицями В.Чміленка та Декабристів.

Тим часом на острові стартувало змагання безпорідних собак «Кубок Барбоса», участь у якому взяли майже три десятки песиків. Переможці отримали призи від спонсорів.

Водночас в амфітеатрі парку працювала Майстерня містотворення, яку проводила агенція сталого розвитку «Хмарочос», а поруч організатори Європейської здибанки роздавали інформаційні матеріали про співпрацю Україна – ЄС. Справжнє дитяче містечко з розвагами, майстер-класами, заняттями організував Центр розвитку дитини і людини «Сонячний Зайчик».

Проте найбільший ажіотаж викликав Фестиваль вуличної їжі, що проходив у нашому місті вперше, але в кращих європейських традиціях. Свої фірмові страви представили понад десять закладів харчування. Відвідувачі мали можливість скуштувати найрізноманітніші наїдки, сидячи за столиками на лоні природі. Судячи із схвальних відгуків у Фейсбук, свято вдалося!

Вікторія Шкабой

Фото Ігоря Демчука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here