У КРОПИВНИЦЬКОМУ ПРЕДСТАВНИКИ СИСТЕМИ БПД НАВЧАЛИ ДІТЕЙ ЗАХИЩАТИ СВОЇ ПРАВА

0
786
views

109 дітей стали клієнтами центрів безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині. У День захисту дітей фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області на прикладах з казок та мультфільмів навчали дітей використовувати свої права.

Директор Регіонального центру Леонід Кропліс наголосив, що «7 січня 2018 року були внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, отримати безоплатну вторинну правову допомогу можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а усі діти».

Фахівці системи БПД пояснили дітям, що прояви насильства чи грубості не повинні бути приховані. Діти можуть попросити захисту у батьків, учителів, поліції, державних органів опіки та піклування, місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги чи бюро правової допомоги.

Під час заходу діти активно аналізували права казкових героїв. Також разом з фахівцями системи БПД проектували можливі проблемні життєві ситуації та шукали шляхи їх вирішення в правовий спосіб.

Окрім того, діти дізнались, що 2018 рік оголошений в Україні Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право».

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here