КІРОВОГРАДЩИНА МАЄ ПЕРСПЕКТИВИ З’ЄДНАТИ РЕГІОНИ УКРАЇНИ ЯКІСНИМИ АВТОДОРОГАМИ

0
914
views
КІРОВОГРАДЩИНА МАЄ ПЕРСПЕКТИВИ З'ЄДНАТИ РЕГІОНИ УКРАЇНИ ЯКІСНИМИ АВТОДОРОГАМИ. Фото Ігоря Демчука

Керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак побував з робочою поїздкою на Кіровоградщині. Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та начальник Служби автомобільних доріг в області Вадим Коюденко презентували керівнику Укравтродору новозбудовану автомобільну дорогу в обхід міста Знам’янки.
Варто зазначити, що нещодавно введена в експлуатацію дорога в обхід Знам’янки, загальна протяжність якої складає майже 6,4 кілометра, є важливою для розвитку економіки області, оскільки з’єднує низку населених пунктів з дорогами державного значення Київ-Знам’янка, Знам’янка-Луганськ-Ізварине та місцевого значення Знам’янка – Подорожнє. До того ж, відкриття цієї дороги дало можливість розвантажити місто від великовагового транспорту, інтенсивний рух якого створював загрозу ДТП, спричиняв руйнування будинків та дискомфорт для жителів Знам’янки.
Будівництво другої черги об’їзної дороги розпочали в 2011 році, а завершили роботи і відкрили рух для транспорту в грудні 2017 року. Гарантійний термін експлуатації без капітального ремонту складає 10 років. Загальна вартість робіт на об’єкті склала понад 141 мільйон гривень з різних джерел фінансування. “Ця дорога є першим за останні роки новим будівництвом обходу міста, побудованим за кошти з державного бюджету, – зазначив Славомір Новак. – Це також гарний приклад співпраці Служби автомобільних доріг з місцевою владою, яка співфінансувала будівництво”.


Сергій Кузьменко зауважив, що Кіровоградщина географічно розташована в центрі держави, тому має перспективи з’єднати регіони України якісними транспортними мережами. “У нас професійно працюють дорожні служби. За останні декілька років на Кіровоградщину залучили досвідчені підрядні компанії, які збудували сучасні підприємства з виготовлення асфальтобетону, створили необхідну інфраструктуру, – підкреслив голова облдержадміністрації. Він повідомив, що до кінця 2018 року заплановано завершити капітальний ремонт на ділянці дороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине у напрямку міста Дніпро загальною протяжністю 77 кілометрів, а також виконати капітальний ремонт ділянки дороги від Кропивницького у напрямку Миколаєва, на яку виділено кошти з держбюджету.
Стосовно доріг місцевого значення керівник ОДА зазначив: “Ми повинні розподілити кошти Дорожнього фонду так, щоб кожен район нашої області отримав фінансування на ремонт доріг, які з’єднують села з районними центрами. Цю роботу вже розпочато – відбуваються відповідні тендерні процедури. Сподіваюся, що до кінця року матимемо хороший результат”. Сергій Кузьменко також зауважив, що цього року продовжуються будівельні роботи і на дорогах в обхід міст Світловодська та Олександрії.

Кіровоградська ОДА

Фото Ігоря Демчука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here