ПОДАТКІВЦЯМИ КІРОВОГРАДЩИНИ ПРИПИНЕНО ДІЯЛЬНІСТЬ ДВОХ „КОНВЕРТАЦІЙНИХ” ЦЕНТРІВ

0
422
views

Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області, припинено діяльність двох міжрегіональних „конвертаційних” центрів, які діяли на території на території Кіровоградської, Донецької та Київської областей.

Основною ціллю вказаних „конвертаційних” центрів було надання послуг в мінімізації податкових зобов’язань для подальшого ухилення від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку для підприємств реального сектора економіки.

З метою приховування факту і фактичних обсягів операцій діяльності суб’єктів господарювання та прикриття своєї незаконної діяльності, протягом 2016 -2018 р.р. особи, причетні до незаконної діяльності, створили та придбали на території Кіровоградської та інших областей України ряд суб’єктів підприємницької діяльності, через рахунки яких проконвертували  грошові кошти на загальну суму близько 450 млн.гривень.

За результатами проведених 16 обшуків на підконтрольних „конвертаційним” центрам суб’єктах господарювання та в організаторів злочинної діяльності, з незаконного обігу вилучено 44 печатки суб’єктів господарювання, первинна бухгалтерська документація «транзитних» і фіктивних СГ, комп’ютерна техніка, носії інформації та грошові кошти у сумі майже пів мільйона гривень.

Тривають слідчі дії.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here