ТРИ КОРЕНІ ОДНІЄЇ «РУТИ», АБО РОДИННА СПРАВА ДЛЯ СІМЕЙНОГО ВІДПОЧИНКУ

0
1289
views

 «Йдіть до «Рути», в них усе є», – саме так зазвичай відповідають гостям господарі пансіонатів у Затоці, розташованих поряд із готелем-курортом «Рута».

Це й не дивно, адже за чверть століття кілька маленьких будиночків з дерева молдавського кооперативу «Радуга» перетворилися на 16 (!) комфортабельних корпусів, а територія «Рути» досягла п’яти гектарів…  Тут амбітно планують змінити українську традицію  відпочинку у Коблевому на поїздки до Затоки, а головним конкурентом вважають…Туреччину.

Від напівдикого відпочинку до сервісу світового рівня

Саме такий шлях за 25 років пройшов нинішній Ruta Family Club Hotel, розташований у приморській Затоці під Одесою. Після відомих подій 2014 року, коли Крим закрився для українських відпочивальників, Затока стала більш популярною та затребуваною, ростуть, немов гриби, нові пансіонати, бази відпочинку, готельні комплекси. Але «Рута» не тільки витримує конкуренцію, а й впевнено збільшує території, кількість корпусів, розвиває сервіс та інфраструктуру. У чому секрет, знають засновники  – родина Коренів, яка вкладає у справу свого життя не тільки кошти. Але про все – по порядку.

Від курної та спекотної Одеси сюди, до Затоки, менше години – 50 кілометрів. Й варто лише дістатися до сніжно-білих корпусів «Рути», які потопають у зелені та виходять вікнами й балконами прямо до моря (перша лінія), одразу занурюєшся у спокійну, майже родинну, атмосферу затишку й турботи.  Для її створення тут докладають максимум зусиль, коштів, креативу та, знову ж таки, родинного тепла. Півтора десятка корпусів розраховані на близько тисячу гостей.

Абсолютно автономна інфраструктура (із сонячними батареями, бойлерною, приміщеннями для проживання персоналу тощо) дає впевненість у тому, що відпочинок буде комфортним. Повністю закрита територія із власною парковкою та відокремленою пляжною зоною  дозволяє почуватися спокійно та впевнено, адже «Рута» має власну службу безпеки, рятувальну станцію, медпункт та навіть… кінологічну службу, яка охороняє спокій та безпеку гостей у нічний час. Випадкові люди на територію не потрапляють: вхід до Ruta Family Club Hotel можливий лише за наявності спеціальних браслетів, а настирливих продавців «пахлави медової»  на пляжі «Рути» не пускають. І ще про гігієну та безпеку – величезний (150*50 метрів) пляж «Рути» щоденно прибирають спеціальним обладнанням, вхід у море пологий та зручний, а пляжних шезлонгів, парасольок, рушників тощо більше тисячі, тобто навіть більше, ніж по одному на кожного гостя.

Окремої уваги заслуговує облаштування території. Воно – на будь-який смак та звичку: від затишних бесідок з мангалами до професійних спортивних полів. До речі, спортивна інфраструктура «Рути» заслуговує на окрему увагу, тож про це пізніше.

Ruta Family Club Hotel має власний міні-аквапарк, де до послуг гостей – три гірки заввишки до 8 метрів, дитяча гірка, дитячий надувний басейн, настільний теніс, більярд та кафе.

Незабаром відкривається новий луна-парк з дитячим містечком, паровозиком та справжнім оглядовим колесом. Воно, між іншим, є одним з… двох у регіоні, інше знаходиться у парку Шевченка в Одесі. А ще – друге за висотою у Європі, 28 метрів.

До послуг гостей – власне екскурсійне бюро «Рути», тож шукати по селищу місце, де можна дізнатись про цікаві поїздки та застати екскурсійні «буси», не доведеться. Найпопулярніші екскурсії – «Одеса оглядова» та «Одеса кримінальна», а також центр культури вина «Шабо» та знаменита і неймовірно колоритна Акерманська фортеця у Білгород-Дністровському.

Однією з «фішок» «Рути» є тематичні розваги, розраховані на усю родину або на кожного її члена окремо. Скажімо, для чоловіків тут є спортивні та риболовні турніри, для дружин – аквааеробіка та йога, для малечі – анімація, кулінарні та розвиваючі майстер-класи, для усієї родини – квести, шоу та дискотеки. До речі, аніматори у «Руті» з`явились першими у цих місцях, а далі цей приклад перейняли вже інші. Про дозвілля гостей тут піклуються постійно та системно: день починається з ранкової руханки на пляжі, протягом дня відбуваються інші активності, увечері – теж руханка, а потім дискотека. Останніми тут не зловживають, адже спокій та комфорт усіх без винятку гостей – передусім. Навіть є домовленість з навколишніми барами щодо гучності музики, особливо у вечірній час.  Автостоянка, що охороняється, міні-ринок, термінали та банкомати – все це додає відпочинку у Ruta Family Club Hotel додаткового комфорту та вигод.

Одним з найважливіших у переліку рутівського сервісу є харчування гостей, яке може задовольнити смаки найвибагливішого гурмана. Зокрема, ресторан «Lidia» на майже 400 місць пропонує  шведський стіл тричі  на день з різноманітним меню для дорослих і дітей, а на додачу – зручне зонування та просторий зал. Ресторан «Bessarabia» може вмістити дві сотні поціновувачів бессарабської, української та європейської кухонь. Бар «Кокос» на пляжі пропонує широкий асортимент страв з риби і перегляд ТБ-трансляцій спортивних подій.  Кафе «Лагуна» гарантує своїм відвідувачам  харчування по меню, на території організована ТВ-зона для перегляду трансляцій спортивних подій. Ресторан «Рута» на 250 місць окрім шведського столу має затишну lounge зону на березі моря, меню включає в себе різноманітність європейської і української кухоні враховує смакові уподобання як гурманів, так і прихильників  традиційної кухні. За межами сезону ресторани «Рути» організовують та проводять навіть… весільні церемонії.

Скільки коштує задоволення?

Не менш різноманітними, але незмінно якісними є умови проживання у корпусах «Рути». До послуг гостей пропонується близько чотирьох сотень номерів люкс  та напівлюкс класу. Розцінки на проживання коливаються залежно від сезону – «низького» (01.04 – 30.05 та 29.09 – 01.11), «середнього» (30.05-26.06 та 09.09-29.09) та «високого» (26.06 – 09.09). Отже 1200-1500-2200 гривень/ніч коштуватиме двомісний напівлюкс, 1500-2100-2800 – тримісний. Люкс чотиримісний двокімнатний обійдеться від 2000 до 3500 тисяч.

Люксові чотиримісні номери двокімнатні, з кабельним ТБ (LED 21 “), кондиціонером зима/літо, балконом (з меблями). Чотиримісний двокімнатний напівлюкс має такі ж зручності та два умебльованих балкони. Є напівлюкси двомісні та тримісні з аналогічним набором зручностей. В усіх без винятку номерах є Wi-Fi, вони обладнані холодильниками та іншою необхідною побутовою технікою. У вартість номера входять: цілодобова стійка Reception; оплата через термінал; піднос багажу; користування усією інфраструктурою території  та пляжу; послуги відеоспостереження; трансфер (за попереднім замовленням); парковка; прибирання в номері; шезлонг на пляжі; Wi-Fi;  медпункт першої долікарської допомоги; зони відпочинку, альтанки з мангалами; міні-аквапарк; настільний теніс, більярд; анімація; SERVICE – служба обслуговування гостей; всі податки і збори.

Але якщо ви плануєте заощадити кошти на подальший відпочинок протягом літа, варто скористатися акціями, які Ruta Family Club Hotel пропонує на найближчі місяці для ранніх гостей. А саме: до 26 червня при бронюванні проживання і харчування на 5 днів – два дні в подарунок, 7 днів – три дні в подарунок, 10 днів – чотири дні в подарунок. За умови придбання харчування 400 грн/ день на двох дорослих, дітям до 5 років харчування в подарунок, дітям від 5 до 10 років знижка – 50%. Є також особливі умови і на час основного сезону: при оформленні проживання з 26 червня до 9 вересня при оплаті в день раннього бронювання в подарунок безкоштовні дні відпочинку. При оплаті проживання і харчування за 6 днів – день в подарунок, 8 днів – два дні в подарунок, 11 днів – три дні.

За акцією “Сімейний клубний відпочинок” у подарунок харчування та проживання однієї дитини до 5 років включно без окремого спального місця за умови бронювання номера, замовлення харчування на кожного гостя.

«Рута» спортивно-корпоративна

 Нагадаємо, особливо пишаються у «Руті» спортивною інфраструктурою. Більше того, впевнено стверджують, що обладнання тут професійного рівня та може слугувати для проведення заходів найвищого штибу. Адже тут є два поля зі штучною травою (для міні-футболу та для гри у волейбол, стрітбол і дитячий теніс), а також поле зі спеціальним професійним гумовим покриттям для волейболу, баскетболу, великого тенісу. Цікаво, що всі три поля можуть трансформуватися в одну велику арену розміром 67 × 46 м (3100 м²) з трибунами на 240 місць і великою кількістю місць у фан-зоні (за необхідності можна додати додаткові місця для проведення концертів). Є також устаткування для волейболу, баскетболу, великого тенісу, міні-футболу, обладнані роздягальні і глядацькі трибуни. Тож «Рута» гідно приймає спортивні турніри, спартакіади, футбольні та тенісні турніри тощо.

Якнайкраще пристосований Ruta Family Club Hotel і для проведення корпоративних заходів – семінарів, тренінгів тощо. Для цього налагоджений повноцінний та якісний конференц-сервіс: зали для семінарів і конференцій до 400 осіб, відповідне устаткування (проектори, Інтернет, пульт, фліп-чарт), кейтерінг (банкети, фуршети, обіди, пікніки, бізнес-ланчі, кава-брейки, cocktail-party). Тож недарма послугами конферанс-сервісу «Рути» користуються такі відомі бренди, як “Нова пошта”, “Dirol”, Lantec, Укрпошта, Boryspil…

Сімейний відпочинок – родинна справа

На питання про конкуренцію засновники Ruta Family Club Hotel півжартома, але без зайвої скромності відповідають: Туреччина. Маючи на увазі, що на вітчизняному ринку готельно-курортних послуг у них конкурентів немає, а рівняються на лідерів світової індустрії, щорічно відправляючи персонал (а він тут з усієї України) на навчання та стажування за кордоном. Засновники – це родина Коренів, батько Валерій Олександрович та його сини Юрій та Сергій. До речі, молодшому з них лише 23 роки, старшому 27, але вони є повноцінними учасниками родинного бізнесу, який окрім відпочивального сегменту включає торговельний та виробництво будматеріалів. У планах Коренів – створення управлінської компанії, тож під брендом «Рута» можна буде не менш комфортно відпочивати, скажімо, у Карпатах чи Буковелі.

Цікаво, що в основу назви «Рута» Корені поклали… власне прізвище: «root» – саме так англійською «корень», тож залишилося додати для милозвучності «а» – вийшло природно й патріотично. Адже розвивати сервіс світового рівня в Україні – хіба це не патріотизм? Тож Ruta Family Club Hotel і цього року готова до прийому гостей на найвищому рівні.

Адреса: Ruta Family Club Hotel, Україна, Одеська обл., Затока, вул. Приморська, 114.

Skype: ruta.family

Почта: 2@ruta.family

Ресепшен: 048 703 6200

Бронювання: 0 800 750 300

Катерина ЛЕОНОВА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here