РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ “УКРАЇНСЬКИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ДЕНЬ: ПРОМИСЛОВІСТЬ КІРОВОГРАДЩИНИ – ПОТЕНЦІАЛ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ”

0
494
views

Основна мета заходів Українського індустріального тижня, який проходить за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, – надати можливість вітчизняним товаровиробникам презентувати свій потенціал, вибудувати діалог із органами влади різних рівнів та визначити рамки співпраці з європейськими партнерами.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко взяв участь у відкритті регіонального форуму “Український індустріальний день: промисловість Кіровоградщини – потенціал та перспективи розвитку”, що проводиться у рамках Українського індустріального тижня.

На форум було запрошено керівників провідних підприємств області, представників малого і середнього бізнесу, наукових установ і громадських організацій, а також представників іноземних делегацій і органів влади.

У свою чергу органи державної влади отримують якісний зворотній зв’язок від виробників, необхідний для ухвалення рішень щодо промислового розвитку територій.

Вітаючи учасників форуму, Сергій Кузьменко підкреслив: “Сьогодні ми чітко розуміємо, що без промислового зростання важко досягти підвищення соціальних стандартів. Реформи, які відбуваються в державі протягом останніх років, спрямовані на розвиток реального сектору економіки – зростання промислового і сільськогосподарського виробництва, і відповідно, наповнення бюджетів різних рівнів та покращення рівня життя людей”. Голова облдержадміністрації також повідомив, що Кіровоградщина впродовж останніх років демонструє хороші показники промислового розвитку. Зокрема, у 2016 році приріст вклав понад 20%, позитивна динаміка продовжилася і в 2017 році. Керівник ОДА звернув увагу, що деякі галузі промисловості, які розвиваються в області, мають велике значення загалом для держави: близько 90% сільськогосподарських сівалок та різних гідравлічних систем, які виробляються в Україні, виготовлені саме на підприємствах Кіровоградщини.
“Облдержадміністрація разом з депутатами облради завжди готова підтримувати інвесторів. Підтвердженням цього є абсолютно прозора система отримання дозволів, на надання яких має повноваження обласна влада. Ми це неодноразово демонстрували, коли виділяли земельні ділянки для будівництва сонячних електростанцій та сприяли налагодженню контактів з “Кіровоградобленерго”, – підкреслив Сергій Кузьменко. Він також зауважив, що нині активно розвивається дорожнє будівництво, що сприяє збільшенню виробництва щебеневої продукції, притоку іноземних інвестицій, створенню нових робочих місць.
Голова облдержадміністрації також звернувся до підприємців, зауваживши, що в державі ухвалено важливі рішення стосовно суттєвого зменшення податкового навантаження на заробітну плату. “Таким чином держава стимулювала підприємців піднімати заробітну плату працівникам. Це фундаментальна позиція, яка в цілому має забезпечити зростання добробуту наших людей, – наголосив Сергій Кузьменко. – Ми зробили цей крок і чекаємо від підприємців активного зворотного руху у цьому питанні. Давайте будемо відповідальними і забезпечимо людей достойною зарплатою”.
Успішної роботи учасникам форуму побажали міський голова Кропивницького Андрій Райкович, голова організації роботодавців області Павло Штутман та інші гості відкриття. Робота форуму продовжилася у 4 секціях: “Виклики та можливості розвитку машинобудування в контексті підвищення конкурентоспроможності”, “Тенденції та стратегічні пріоритети розвитку добувної галузі”, “Індустрія 4.0. Технопарк “Flight City 4.0″ – інструмент індустріального розвитку регіону” та “Ефективний розвиток підприємств харчової і переробної промисловості – запорука економічного зростання області”.

Кіровоградська ОДА

Фото Ігоря Демчука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here