БАНКРУТ УКРПОШТА ЧИ НІ?

0
672
views

Вчора в ЗМІ була розповсюджена інформація про можливе банкрутство Укрпошти. Така оцінка фінансового стану компанії є хибною. Укрпошта, як і раніше, виконуватиме свої зобов’язання перед клієнтами та партнерами. 

Подібне кризове становище  через зростання мінімальної заробітної плати Укрпошта подолала в 2017 році. Розпочавши рік з рекордними витратами – збільшення фонду оплати праці  на 1 млрд грн, – компанія за рахунок впровадження нових сучасних послуг та перегляду тарифів вийшла на прийнятний фінансовий результат.   
Укрпошта збалансує бюджет й цього року.  Існує 2 альтернативні сценарії задля досягнення такого балансу. 
1.            Ми приводимо чинні регульовані тарифи до рівня їхньої  собівартості: це тарифи на письмову кореспонденцію, доставку періодичних видань, а передусім на розповсюдження пенсій, що  не змінювався з 2004 року. 
2.            Укрпошта надаватиме лише ті послуги, тарифи на які не нижчі їхньої собівартості.   

Ми усвідомлюємо, що переважна частина мережі Укрпошти створена для надання регульованих послуг, тому відмова від їх надання призведе до значного скорочення мережі та чисельності персоналу. 
Щоб уникнути складного фінансового положення, зараз тривають переговори з регуляторами та Кабінетом Міністрів України. За результатами цих перемовин Укрпошта до кінця червня визначить, за яким сценарієм діятиме. 

Зазначу, що 5 грудня 2017 року Тарифна рада при Міністерстві інфраструктури ухвалила рішення про перегляд тарифу на доставку пенсій.  Однак й досі нові тарифи не затверджені Пенсійним фондом.   

Нагадаю, що кілька днів тому Укрпошта отримала нагороду за найпрозоріші закупівлі. Ми запустили проект «Листоноші на авто», що забезпечить таку ж доступність і  якість послуг у найменших селах, як і в містах.

Посіли 33 місце в рейтингу Всесвітнього поштового союзу серед 154 пошт світу. А вже в липні Укрпошта розпочне встановлювати термінали у відділеннях та буде можливість розрахунку банківською карткою. 

До того ж Головна пошта країни реалізує низку заходів внутрішньої оптимізації – відбувається скорочення адміністративних та логістичних витрат тощо. 

Отож про банкрутство  компанії мова не йде! 

В. о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here