ЗВІТ ПРО СТАН ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ДИТЯЧИХ ОЗДОРОВЧИХ ТА ЛІКУВАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ОБЛАСТІ

0
1008
views

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.
Під час засідання було розглянуте питання стану протипожежного захисту об’єктів літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Як зазначив заступник начальника управління ДСНС України в області Василь Штогрін, протягом квітня-червня поточного року в області були проінспектовані 6 стаціонарних закладів відпочинку дітей. За результатами перевірок їх керівникам було рекомендовано невідкладно усунути виявлені порушення пожежної безпеки. Посадовець констатував, що на сьогодні протипожежні заходи у повному обсязі виконані у чотирьох з шести зазначених закладів, а саме, у дитячому оздоровчому таборі «Сонячний» Долинського району, дитячому оздоровчому комплексі «Лісова пісня» Маловисківського району, дитячому оздоровчому закладі «Бригантина» Новоархангельского району та дитячому оздоровчому таборі «Дружба» Олександрійського району.
Разом з тим, за словами посадовця, дитячі заклади оздоровлення та відпочинку «Чайка» у Гайворонському районі та «Жовтень» в Олександрівському районі не виконали повний обсяг протипожежних заходів. У першому з них адміністративне приміщення й досі не обладнане установкою автоматичної пожежної сигналізації. В іншому закладі не проведений ремонт систем протипожежного захисту, відсутні плани евакуації та пам’ятки про правила пожежної безпеки. – Незважаючи на виявлені недоліки, без підписання відповідного акту готовності з боку представника Управління ДСНС в області, дитячий табір «Чайка» розпочав свою роботу, що є грубим порушенням. Наразі, до цього закладу вже прибули на відпочинок діти з Гайворонського та Благовіщенського районів, – зазначив Василь Штогрін.
Сергій Коваленко звернувся до керівників зазначених територій з тим, щоб вони оперативно знайшли і притягли до відповідальності осіб, які попри невідповідність дитячого табору «Чайка» вимогам пожежної безпеки, дали дозвіл на його роботу, а також відправили до цього закладу дітей. Він доручив невідкладно забрати всіх дітей, які перебувають у «Чайці», і передати їхнім батькам, а також визначити та запропонувати їм нові терміни відпочинку, після того, як цей оздоровчий заклад буде приведений у належний протипожежний стан.
Василь Штогрін також поінформував присутніх про результати перевірок щодо стану протипожежного захисту у лікувально-профілактичних закладах області: 71 будівля у медичних закладах не обладнана пристроями захисту від прямих попадань блискавки, у 376 будівлях не проведене вогнезахисне обробляння дерев’яних конструкцій, 86 об’єктів не доукомплектовані сертифікованими первинними засобами пожежогасіння, 159 будівель не обладнано системами протипожежного захисту з подальшим виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження. За словами посадовця, все це може призвести до виникнення пожеж із трагічними наслідками.
Він повідомив, що у поточному році у бюджетах усіх рівнів на виконання протипожежних заходів у закладах охорони здоров’я передбачено фінансування в розмірі 3,7 млн. грн., з яких 2,4 млн. з міських та районних бюджетів, решта з обласного. Протягом останніх двох років до окружного адміністративного суду було подано 12 позовних заяв на припинення подальшої експлуатації лікувально-профілактичних закладів, де існує загроза життю та здоров’ю людей. Наразі, робота щодо усунення системних порушень пожежної безпеки у медичних закладах області триває.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here