ЯК ЗНІМАЄТЬСЯ КІНО У КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
2180
views

На Кіровоградщині вже другий тиждень працює знімальна група компанії Filmstream, яка на замовлення каналу «Україна» займається виробництвом серіалу «У минулого в боргу».

Головна героїня фільму, 18-річна Вероніка, у пошуках кращого життя приїздить з провінції до столиці, аби вступити до музичного училища. Вона має гарний голос і мріє використати цей шанс, щоб стати відомою співачкою. Однак зустріч з гарним хлопцем руйнує її плани. За кілька місяців після одруження Вероніка розуміє, що у них з чоловіком немає нічого спільного. Вона збирає речі, повертається до рідних і через деякий час відчуває, що вагітна. Говорити про це чоловікові вона не бачить сенсу. Вероніка прагне взяти ситуацію у свої руки, щоб самостійно зайнятися вихованням доньки. Однак життя підготувало їй інший шлях й нові випробування…

У серіалі задіяні актори Олександр Кобзар, Олена Шилова, Ксенія Ніколаєва, Кирило Дицевіч, Лариса Руснак, Михайло Гаврилов, Тамара Морозова, Ілля Алексєєв, Наталія Кленіна, Ірина Мельник, Анастасія Цимбалару, Оксана Жданова, Поліна Носихіна та інші.

Другий режисер цього проекту Анна Савчук відповіла на запитання нашого кореспондента.

– З чим пов’язаний вибір нашого міста для зйомок?

– Наша знімальна група приїхала з Києва для того, щоб відзняти чудові архітектурні види вашого міста, філармонію, театр, які підкорили нас.

– Скільки триватимуть зйомки у Кропивницькому і коли завершиться робота над проектом в цілому?

– Робота тут триватиме з 8 по 28 червня. А закінчити роботу над серіалом планується 19 липня. Ми будемо знімати також у Знам’янці, тому що там великий залізничний вузол. А ще у Києві та Київській області.

– Назвіть, будь ласка, ключові у цій роботі фігури – автора сценарію, режисера, оператора-постановника?

– Автора сценарію точно назвати не можу, режисер Мирослав Малич (відомий по серіалу «Таємниці слідства» як актор і за фільмом «Вулиці розбитих ліхтарів» як режисер. – Авт.), оператор-постановник Василь Сікачинський (одна з найвідоміших його робіт – фільм «Вбити Сталіна». – Авт.).

– На головну роль, наскільки мені відомо, запросили актрису з Росії. Чому вибір ліг саме на неї? Хіба у нас немає достойних?

– Гадаю, це одне з побажань замовників.

– Певно, тут є якась внутрішня інтрига вашої кухні?

– Можливо. На жаль, точніше я сказати не можу… Так, у нас кілька акторів з Росії. Але більшість, у тому числі на головних ролях, українські актори, серед яких є і заслужені. Ми задіяли також кількох акторів з вашого театру корифеїв.

– Якою мовою знімається фільм?

– Російською. Але він буде супроводжуватися субтитрами українською.

– Як вам працюється у нашому місті?

– У нас прекрасна команда. На знімальному майданчику завжди тепло, весело, задушевно. Місто приголомшливе, люди чудові… Сподіваюся, усім, хто буде у нас зніматися, сподобається працювати з нами. Склад масовки буде дуже широким. Маю надію, мешканцям міста потім буде цікаво подивитися цей фільм.

– Він розрахований на 12 серій? Це пов’язано з орієнтацією на типовий світовий стандарт чи з розвитком, з хронологією сюжету?

– З розвитком сюжету у тому числі.

– Як би ви його визначили – романтична історія, мелодрама, драма з елементами детективу?

– Швидше, драма з елементами детективу. Тому що наша героїня переживає багато складних життєвих подій. Вони пов’язані і з 1990-ми роками, і з сучасністю. Її життя у фільмі простежується протягом 18 років.

Фото Ігоря Демчука 

Фото CBN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here