«ГЕОКАДАСТР КІРОВОГРАДЩИНИ – КОРУПЦІЙНА ГОДІВНИЦЯ», – НАРДЕП ЛІНЬКО

0
543
views

«У парламенті лежить проект закону, щоб передати землю в управління ОТГ, тому що та ситуація, яка спостерігається в кадастрах, – це чиста корупція, і всі про це знають, – розповів депутат.

– У районах – те саме. Всі знають суми – 300 – 500 доларів за гектар. І тільки так можна отримати землі. Геокадастр – це чисто корупційна годівниця. Так само як і Академія аграрних наук, в управлінні якої 450 тисяч гектарів по Україні, в тому числі у Кіровоградській області. Це землі, на яких нібито хтось проводить наукові дослідження. За фактом дослідження проводяться на гектарах п’ятистах, а інші використовуються втемну».

За його словами, ця ситуація кілька років спостерігається в Бобринецькому районі з підприємством «Червоний землероб», яке щороку грабують, залишають без нічого селян.

«Земельна реформа в Україні потрібна», – наголосив Лінько.

Радикальна партія вважає за потрібно удосконалити процедуру оренди, доробити антирейдерські запобіжники. Тим часом, за словами депутата, влада та МВФ пропонують продаж землі.

«А що далі? Через відсутність кредитування жодний селянин не зможе купити собі землю. Це собі зможуть дозволити або аграрні холдинги, або іноземні компанії, які сидять і чекають», – зазначив Лінько.

На його переконання, якщо це дозволити, повернути назад буде вже неможливо. Він нагадав, що в Конституції прописано: основою аграрного устрою України є фермерське господарство. Саме від цього треба відштовхуватися при створенні й прийнятті законодавчих актів про землю.

У прямому ефірі CBN 14 червня Лінько зазначив, що уряд уже почав передавати землі сільськогосподарського призначення в керування об’єднаним територіальним громадам. Проте це проходить у ручному режимі.

За матеріалами CBN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here