КОМАНДА ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ МЕШКАНЦІВ НА ВУЛИЦЯХ КРОПИВНИЦЬКОГО

0
448
views

Фахівці юстиції провели вуличне консультування громадян у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» сьогодні, 15 червня, напередодні Дня батька.

Під час заходу жителі обласного центру змогли отримати оперативну правову допомогу з тих питань, які їх турбують. Окрім цього, фахівці юстиції пояснили, як кропивничани можуть протидіяти домашньому насильству та боротися з батьками, які роками не надають фінансової підтримки дітям.

Зокрема проінформували, що проти злісних неплатників, які мають заборгованість понад шість місяців, застосовується кримінальна відповідальність у вигляді громадських робіт до 240 годин, арешт терміном до шести місяців або позбавлення волі до трьох років.

Що стосується боротьби з домашніми тиранами, держава гарантує постраждалим безоплатну соціальну, медичну психологічну та правову допомогу, а також можливість тимчасового проживання у спеціально облаштованих притулках. При цьому фахівці юстиції звернули увагу громадян на те, що домашнє насильство може мати не тільки фізичний, а ще й сексуальний, психологічний та економічний прояви.

За матеріалами прес-служби обласного управління юстиції

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here