В НОВОУКРАЇНСЬКОМУ РАЙОНІ БУДУЄТЬСЯ КАМ’ЯНО-ПЕРЕРОБНИЙ ЦЕХ, АНАЛОГІВ ЯКОГО НЕМАЄ В УКРАЇНІ

0
959
views
В НОВОУКРАЇНСЬКОМУ РАЙОНІ БУДУЄТЬСЯ КАМ’ЯНО-ПЕРЕРОБНИЙ ЦЕХ, АНАЛОГІВ ЯКОГО НЕМАЄ В УКРАЇНІ. Фото Ігоря Демчука 

У селі Кам`яний Міст Новоукраїнського району розпочалася реконструкція виробничої будівлі під кам`яно-переробний комплекс ПАТ “Капустянський граніт”. Із ходом монтажно-будівельних робіт ознайомився голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, перебуваючи з робочим візитом в Новоукраїнському районі.
Як зазначила генеральний директор ПАТ “Кіровоградграніт” Ірина Кирилюк, підприємство засновано у 1953 році. Протягом досить тривалого часу гранітний завод є одним з найбільших виробників гранітних блоків серед усіх каменевидобувних підприємств України. 


З метою належного функціонування підприємства та впровадження новітнього виробництва з розпилювання гранітної плитки цього року розпочато проведення будівельних робіт з реконструкції виробничої будівлі під кам’яно-переробний комплекс потужністю 100 тис. кВ. м/рік. Це дасть змогу не тільки виробляти сировину, а і переробляти її на готову продукцію, що в результаті сприятиме збільшенню обсягу товарної продукції, розширенню її асортименту. Буде створено близько сотні нових робочих місць.

Середня зарплатня робітників, а зважаючи на складні умови роботи тут працюватимуть вахтовим методом, складатиме орієнтовно 10 тисяч гривень.

“Завдяки підтримці голови облдержадміністрації нам вдалось вчасно розпочати роботи з реконструкції заводу”, – наголосила Гендиректор підприємства. 

Ірина Кирилюк повідомила, що на даний час придбано сучасне високовартісне обладнання виробництва провідних зарубіжних фірм із Бразилії та Туреччини, монтаж якого будуть виконувати іноземні спеціалісти. Із запуском нової лінії розпилювати граніт можна буде у десять разів швидше, ніж звичною пилорамою. Майбутня продукція постачатиметься на Близький Схід, в Туреччину, Україну та інші країни.
“Аналогів цеху з таким обладнанням на сьогодні ні в Україні, ні в Туреччині немає”, – підкреслила вона. 

У свою чергу Сергій Кузьменко подякував інвестору підприємства за обрання Новоукраїнського району, як майданчика для реалізації даного проекту.

“1,5 мільйони доларів – це серйозні кошти для невеликого району. Гарантую, що влада зробить все можливе, щоб інвестиція успішно працювала, були працевлаштовані люди та сплачувались податки”, – наголосив голова облдержадміністрації.

Як зазначив головний інвестор проекту Джихангір Аджарсой, цех буде введено в експлуатацію в найближчі два-три місяці.

Кіровоградська ОДА

Фото Ігоря Демчука 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here