ЧЕРГИ ДО ДИТЯЧИХ САДОЧКІВ НА КІРОВОГРАДЩИНІ – ПРОБЛЕМА, ЩО ПОТРЕБУЄ НЕВІДКЛАДНОГО ВИРІШЕННЯ.

0
2100
views

«Черга є незначною, але вона існує, і це проблема, що потребує невідкладного вирішення та особливої уваги керівників територій».

Так прокоментував ситуацію, що склалася у дошкільних навчальних закладах області, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський. Актуальним питання є для Кропивницького, Онуфріївки та Павлиша Онуфріївського району, Малої Виски та Подорожнього Великоандрусівської ОТГ.
Володимир Таборанський зазначив, що занепокоєння викликає й стан реалізації заходів з розширення мережі дошкільних навчальних закладів, запланованих на 2018-й рік. Насамперед, мова йде про міста Кропивницький, Знам’янку, Олександрію. Зокрема, в обласному центрі на 100 місць у ДНЗ на сьогодні фактично припадає 138 дітей, у місті Знам’янка – 124, в Олександрії – 119. Найбільш гостро проблема відчувається у селищі Новоархангельську, адже на 100 місць у ДНЗ тут приходиться 176 дітей.
Аналогічні проблеми спостерігаються у Вільшанці, Малій Висці, у селах Германівка, Зелене, Губівка, Першотравенка Компаніївського району, у Черняхівці Соколівської ОТГ та Подорожньому Великоандрусівської ОТГ.
Володимир Таборанський наголосив, що кожна дитина має право на отримання якісної дошкільної освіти та звернувся до керівників територій із проханням невідкладно розпочати підготовку проектно-кошторисної документації для будівництва та ремонту необхідної кількості дошкільних навчальних закладів, передбачити кошти на проведення відповідних робіт. Він нагадав, що у разі необхідності, керівники ОТГ можуть скористатись субвенцією з державного бюджету на розвиток інфраструктури, підготувавши документи для подання до Державного фонду регіонального розвитку.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here