КОРОВИ НЕ ВИННІ, АБО ХТО Ж ТРИМАЄ ОЛЕКСАНДРІВКУ У СТРАХУ?

0
1335
views

Їх двоє – брати-близнюки, які, за словами жителів райцентру Олександрівка, тримають у страху увесь населений пункт. Що ж то за монстри, від яких немає життя, які за своїм бажанням можуть побити будь-кого з тамтешніх мешканців та утнути таке, що, як кажуть, і на голову не налізе?

Аби розібратися у ситуації, ми завітали до Олександрівки, де на час нашого приїзду вже зібралося у приміщенні райдержадміністрації майже 30 громадян. Зібралися, щоб, врешті-решт, вирішити, що ж робити з тими братами. На зібранні були присутні навіть голова РДА Ольга Борота та начальник тамтешнього відділу поліції майор Володимир Кучер.

Як з’ясувалося, брати колись працювали у (ще) міліції помічниками дільничного, мали звання рядових. Але хлопців звільнили, бо їхні дії йшли урозріз з вимогами до роботи працівників правоохоронних органів.

За словами жителів Олександрівки, лише кілька днів тому на випускному вечорі брати побили одного з батьків випускників, але той не пішов скаржитися у поліцію. Напевно, розуміє, що ефекту від його заяви не буде. Їхня брутальна поведінка проявляється у ставленні до святинь – вони можуть пиячити на церковному подвір‘ї, чіплятися до дівчат, принести до магазину і викинути там сміття, бо їм нечемно відповіла продавчиня.

Численні протоколи, які на них складає поліція, вони оскаржують у суді. Правда, наразі проводиться судове слідство за заподіяння братами тілесних ушкоджень та хуліганство. Але «проводиться» – це дуже гучно сказано. Молодики, благо їм дозволено внести заставу замість того, аби сидіти у СІЗО, відкупилися. Вони продали корів і внесли 60 тисяч гривень. А засідання щоразу відкладаються через неявку або адвоката підозрюваних, то через відсутність їх самих. Але завжди вони приносять довідки про те, що хворіли. Тож судовий процес може затягнутися надовго. Брати як поводилися по-хамськи, так і продовжують.

 Начальник поліції тільки руками розводить, мовляв, він не може навіть посадити їх на троє діб, бо кімната тимчасового тримання не відповідає європейським стандартам.

Звичайно, ми не могли порадити олександрівцям більш дієвий спосіб приборкати братів, бо то незаконно, а от дії у правовому полі навряд чи приведуть їх до тями.

А тепер про корів. Майже два десятки великої рогатої худоби, що, за словами громадян, колись належала братам, тепер гуляють по всій Олександрівці, харчуються тим, що знайдуть на городах у тамтешніх господарів, завдаючи їм суттєвих збитків. Але ж корови не винні, що господарі відхрестилися від них, написавши офіційну заяву. Жива істота хоче їсти, і це люди добре розуміють, співчувають та миряться з такою ситуацією. Але ж і терпіти це надалі не хочуть.

Порадившись на зібранні, жителі Олександрівки вирішили корів відправити… за грати, точніше у місцевий виправний заклад, де є господарство і тварини можуть там деякий час побути, поки знайдеться господар. Якщо ж такий об‘явиться, він мусить показати документи на худобу. Як відомо, кожна корова має свій паспорт. Це надасть право хазяїну забрати тварин, але при тому заплатити колонії за їхнє утримання. А якщо ж ні, то корови перейдуть у власність закладу. На тому й порішили. Але якщо з коровами все більш-менш зрозуміло, то як бути з братами, так і не вирішили.

У середу, 4 липня олександрівці та громадські активісти з Кропивницького пікетували Олександрівський райсуд з вимогою завершити розгляд судових справ за обвинуваченнями обох братів.

Світлана КОСТЕНКО

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here