БЛИЗЬКО 3,5 ТИСЯЧ ПІДПРИЄМСТВ КІРОВОГРАДЩИНИ СПІВПРАЦЮЮТЬ ЗІ СЛУЖБОЮ ЗАЙНЯТОСТІ ОБЛАСТІ

0
522
views

Результативність діяльності служби зайнятості, яка забезпечує додержання державних гарантій зайнятості та соціального захисту громадян від безробіття, в значній мірі залежить від налагодження ефективної співпраці з роботодавцями.

Зважаючи на це, удосконалення конструктивного співробітництва з роботодавцями у напрямку забезпечення зайнятості населення – є найважливішим завданням обласної служби зайнятості.

Завдяки цьому у поточному році до активних програм сприяння зайнятості населення залучено майже 22,5 тис. зареєстрованих безробітних.

Варто зауважити, що для забезпечення адресної роботи з кожним працедавцем міськрайонними центрами зайнятості та філіями Кіровоградського обласного центру зайнятості надається широкий спектр послуг, у т. ч. з використанням Інтернет-ресурсів. Зокрема, сприяння у доборі працівників, організація професійного навчання безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреб ринку праці під конкретне замовлення роботодавців, підбір працівників на тимчасові робочі місця шляхом організації проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру, стимулювання роботодавців до працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожну працевлаштовану особу, а також різноманітні консультаційні та інформаційні послуги тощо.

Упродовж поточного року, з метою підбору персоналу з обласною службою зайнятості співпрацювали майже 3,5 тис. підприємств, установ та організацій області. У міськрайонних центрах зайнятості, міськрайонних і районних філіях обласного центру зайнятості розміщувалася інформація про понад 20,2 тис. вакансій. Це дозволило забезпечити роботою майже 12,7 тис. шукачів роботи, з них більше 9,5 тис. зареєстрованих безробітних. Для оперативного укомплектування вакансій обласною службою зайнятості для роботодавців у поточному році організовано та проведено більше 640 ярмарків та міні-ярмарків вакансій для майже 1,0 тис. роботодавців, у яких взяло участь понад 6,3 тис. шукачів роботи.

Забезпечення підприємств кваліфікованими кадрами, приведення професійних якостей шукачів роботи у відповідність до постійно змінюваних потреб економіки області є одним із основних напрямів взаємодії обласної служби зайнятості з роботодавцями. Так, з початку року майже 4,0 тис. безробітних громадян за направленням міськрайонних центрів зайнятості, міськрайонних та районних філій Кіровоградського обласного центру зайнятості проходили професійне навчання на базі навчальних закладів області, в центрах професійно-технічної підготовки державної служби, а також безпосередньо на виробництві.

Завдяки співпраці обласної служби зайнятості з понад 140 міськими, сільськими та селищними радами та понад 320 роботодавцями було створено умови тимчасової зайнятості для майже 6,0 тис. зареєстрованих безробітних.

Слід зазначити, що більшість роботодавців області відповідально ставляться до розв̓язання проблем у сфері зайнятості, зокрема забезпечення роботою тих громадян, які не можуть на рівних конкурувати на ринку праці, внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, ін.

Отже, багаторічна практика роботи ще раз підтвердила, що позитивних результатів в роботі можна досягти тільки об’єднавши спільні зусилля усіх сторін соціального партнерства в головному – допомогти людям отримати роботу. Тож і надалі сподіваємося на взаємовигідну співпрацю з роботодавцями.

Нагадаємо, з початку цього року на підприємства області працевлаштовано більше 3,0 тис. осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні зайнятості.

Відділ організації надання послуг роботодавцям Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here