ПЕДАГОГИ КІРОВОГРАДЩИНИ ОТРИМУЮТЬ НАВЧАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПЕРШОКЛАСНИКІВ LEGO “SIX BRICKS”

0
849
views

Державні і комунальні загальноосвітні навчальні заклади Кіровоградщини з мережею 1 класів до кінця липня цього року безкоштовно отримають обладнання для майбутніх першокласників – набори LEGO “Six Bricks” (“Шість цеглинок”).

Сьогодні перші набори отримали представники органів управління освітою РДА, МВК та ОТГ області, які розповсюджуватимуть їх по закладах. Це обладнання допомагатиме педагогам впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес з 1 вересня 2018 року.

Навчальні заклади отримують такі набори LEGO відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України “Про безкоштовне забезпечення перших класів державних і комунальних закладів загальної середньої освіти ігровими наборами “Six Bricks”. Меморандум про взаєморозуміння було підписано між Міносвіти та компанією The LEGO Foundation. Компанія безкоштовно забезпечить наборами усі перші класи протягом 2018-2019 року та надаватиме допомогу педагогам в опануванні методики для ефективного використання конструкторів у навчанні. Методичні посібники з використання LEGO та методики “Шість цеглинок” у початковій школі, що містить вправи та ігри, вже опубліковано Міністерством освіти і науки України.

Дітей за допомогою нового обладнання вчитимуть алгоритмічно мислити, домовлятися та досягатися компромісів, експериментувати та аналізувати результати. Першокласники вчитимуться розуміти прості математичні моделі та використовувати їх для вирішення проблемних завдань, робити і перевіряти припущення, зосереджуватися, бути ініціативними, працювати командно складаючи свої “цеглинки” в одну побудову.

Варто зазначити, що набір LEGO «Six Bricks» («Шість цеглинок») отримає кожен учень 1 класу. За попередньою інформацією, у вересні 2018 року навчання в школах Кіровоградщини розпочнуть понад 11 тисяч першачків. Окрім наборів LEGO «Six Bricks» («Шість цеглинок»), заклади загальної середньої освіти отримають на кожен перший клас набори LEGO «Play Box», що надійдуть в область у листопаді-грудні 2018 року.

Кіровоградська ОДА

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here