КРИЗОВИЙ СЦЕНАРІЙ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ВОДОКАНАЛІВ РІДКИМ ХЛОРОМ УСУНУТО

0
442
views

На сьогодні ситуація із забезпеченням водоканалів рідким хлором контрольована. Можливий кризовий сценарій усунуто. В Україні вже кілька водоканалів знезаражують воду за допомогою румунського хлору. В майбутньому буде ще поставка хлору з Узбекистану.

ПAT “Дніпроазот” відновив роботу хлорної групи цехів. Першу цистерну із реагентом отримав Харків. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час селекторної наради щодо підготовки до нового опалювального сезону.

Він підкреслив, що зупинка роботи «Дніпроазоту» є «запланованим сценарієм», тому в майбутньому з підприємством «доведеться розбиратися». «Разом з тим, наголошую, що система критичної інфраструктури не може залежати від одного підприємства — це величезні ризики», — зазначив Геннадій Зубко.

Також він наголосив, що нещодавня ситуація з хлором демонструє неналежне виконання своїх обов’язків місцевою владою, особливо в умовах фінансової децентралізації, коли коштів на місцях достатньо: «Я – «за» децентралізацію! Але я – «за» ефективне управління в умовах децентралізації, і за дисциплінарну революцію, і за виконання владою на місцях своїх обов’язків в умовах децентралізації».

Геннадій Зубко доручив головам облдержадміністрацій негайно вивчити питання готовності до локалізації подібних техногенних збоїв. Держпродспоживслужба разом з фахівцями водоканалів має постійно здійснювати перевірку проб води та додатково контролювати якість.

«Відпустки — це добре! Але вони недоречні, коли виникають критичні ситуації, і громади, які довірили відповідальність за системи критичної інфраструктури керівникам, не почувають себе захищеними! А через перебої з хлором виникла дуже серйозна загроза безпеці та здоров’ю громадян, у першу чергу здоров’ю дітей», — наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here