ФАХІВЦІ СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО ІНФОРМАЦІЙНОЇ КАМПАНІЇ #СТОПБУЛІНГ

0
1242
views

Всі діти є клієнтами системи безоплатної правової допомоги, тому правопросвітницька робота серед цієї категорії громадян стане одним з пріоритетів, особливо в питанні протидії булінгу.

У межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Координаційний центр з надання правової допомоги (КЦ) долучається до інформаційної кампанії #СтопБулінг, орієнтованої на дітей та їхніх батьків.

Директор КЦ Олексій Бонюк нагадав, що 07 січня 2018 року набув чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким, зокрема, були внесені зміни до Закону «Про безоплатну правову допомогу» в частині віднесення до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу усіх дітей. «Сьогодні не лише пільгові категорії, а всі без винятку діти – а це близько 7,6 млн осіб – мають повне право на первинну і вторинну допомогу. До речі, близько 4 млн школярів ми розглядаємо як активних користувачів системи БПД, тому Координаційний центр вже працює над тематикою тренінгів, які б давали нашим фахівцям навички роботи саме з дітьми», – наголосив Олексій Бонюк.

Він також поінформував, що фахівці та адвокати системи БПД постійно проходять каскадні тренінги з розвитку так званих «гнучких навичок» (soft skills), де відпрацьовується вміння побудови першого контакту та комунікації з клієнтами надалі. Адже саме «soft skills» часто мають значний вплив на результати роботи з клієнтами, особливо якщо ними є діти.

Враховуючи той факт, що проблема булінгу серед школярів стає дедалі гострішою, правопросвітницькі заходи будуть спрямовані на інформування дітей та їхніх батьків про це явище. У рамах кампанії #CтопБулінг розроблено інформаційні матеріали, з яких можна дізнатися, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком булінгу. У них також міститься інформація для батьків, чиї діти стали жертвами цькування або ж самі вчиняють насилля щодо інших дітей.

Нагадаємо, інформаційна кампанії #СтопБулінг в рамах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» відбувається за підтримки МФ «Відродження» та за сприяння Національної поліції України.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here