ЗСУ ЗМІНЮЮТЬ ПОРЯДОК РОБОТИ ВОЛОНТЕРІВ У ЗОНІ ООС НА ДОНБАСІ

0
655
views

У зону Операції об’єднаних сил (ООС) волонтерів пропускатимуть виключно за за акредитацією, для отримання якої волонтери будуть зобов’язані надати командуванню ООС свої персональні дані та пройти перевірку.

Про це повідомив начальник управління цивільно-військової співпраці Збройних сил Олексій Ноздрачов в інтерв’ю газеті “Голос України”.

Наразі проект “Інструкції для акредитації волонтерської діяльності в районах здійснення заходів для забезпечення національної безпеки і оборони, опору та стримування агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях”. Командування ООС планує прийняти його після громадського обговорення.

“Цей проект документу визначає порядок організації акредитації, допуску(пропуску) волонтерів під час надання ними волонтерської допомоги ЗСУ та іншим силовим і держструктурам, які залучені до ООС на території Донецької та Луганської областей”, – повідомив начальник управління.

Такою інструкцією Генштаб планує ввести волонтерську діяльність у правове поле, а також створити механізми захисту волонтерів (у вигляді “служби” їхньої підтримки у Донецькій та Луганській областях) і за бажанням волонтерів допомагати їм зі звітом та контролем над дорогим майном, яким вони забезпечують армію.

Також відзначається, що для отримання акредитації волонтери, які бажають працювати в зоні бойових дій, будуть зобов’язані надати командуванню ООС свої персональні дані і пройти перевірку. Водночас у випадку незаконної передачі противнику інформації про позиції ЗСУ чи незадовільної поведінки в районі ООС, волонтер буде позбавлений акредитації.

Крім того, акредитація та пропуск в райони ООС можуть бути скасовані у зв’язку із загостренням ситуації в районі відвідування, проведенням там заходів з підготовки чи введення режиму обмеження пересування цивільних осіб.

Прямий канал

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here