ЦЬОГОРІЧ ПОНАД 200 УЧАСНИКІВ АТО З КІРОВОГРАДЩИНИ ОТРИМАЛИ РОБОТУ

0
1208
views

У січні-липні 2018 року послугами служби зайнятості області скористалися 882 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (АТО), з них 38 осіб з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримували 771 учасник АТО.

Одним із пріоритетів діяльності обласної служби зайнятості – сприяння поверненню людей з інвалідністю до трудової діяльності.

«Громадяни з обмеженою працездатністю мають можливість в центрі зайнятості без перешкод отримати широкий спектр соціальних послуг з урахуванням рекомендацій органів медико-соціальної експертизи та індивідуальних програм реабілітації. Зокрема, це послуги з підбору роботи, у тому числі тимчасової, профорієнтації, професійного навчання, а також інформаційні та консультаційні послуги тощо», – повідомила Вероніка Шишкарьова, начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Застосовуючи в роботі з даною категорією клієнтів індивідуальний підхід, фахівці центру зайнятості не лише допомагають їм визначити оптимальні шляхи працевлаштування, а й надають психологічну підтримку.

За сприяння служби зайнятості області у січні-липні 2018 року отримали роботу 212 учасників АТО, з них 5 осіб з інвалідністю.

У січні-липні 2018 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 57 учасників АТО.

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців професійне навчання за направленням державної служби зайнятості проходили 60 учасників АТО.

Відділ організації сприяння працевлаштуванню Кіровоградського обласного центру зайнятості

 На Світловодщині з початку цього року 12 учасників АТО отримали роботу

Державна політика України спрямована на соціальний захист її громадян, у тому числі й у сфері зайнятості, особлива увага при цьому приділяється демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО. Завдання служби зайнятості полягає в якнайшвидшому поверненні громадян цієї категорії до соціально-трудових відносин.

З метою підвищення рівня зайнятості громадян даної категорії, служба зайнятості надає їм спектр різноманітних послуг – підбір підходящої роботи, організація професійного навчання, підтримка підприємницької ініціативи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, профорієнтація, надання відповідних консультацій, пов’язаних з працевлаштуванням тощо. Так, з початку поточного року за сприяння Світловодського міськрайонного центру зайнятості 12 учасників АТО отримали роботу, дві особи проходили професійне навчання за професією «електрозварник».
Наприклад, демобілізований учасник АТО Андрій П., після звільнення з військової служби намагався знайти роботу самостійно. Після невдалих спроб звернувся за допомогою у працевлаштуванні до міськрайонного центру зайнятості. Тут йому запропонували роботу на ДП «Завод залізобетонних виробів» ТДВ «ОДЕБП» за професією «арматурник». Після співбесіди з роботодавцем, чоловік був працевлаштований і на даний час успішно працює на даному підприємстві.

Його земляк Олександр Я., також звернувся до міськрайонного центру зайнятості, адже проживаючи в сільській місцевості знайти підходящу роботу було важко. Ознайомившись з послугами, що надає служба зайнятості клієнтам, його зацікавила можливість здобуття нової освіти. Вирішив стати «електрозварником», адже ця професія є затребуваною на місцевому ринку праці. Крім того, професійне навчання проводиться на замовлення ДП «Завод залізобетонних виробів» ТДВ «ОДЕБП», що гарантує стовідсоткове працевлаштування. Вже сьогодні Олександр навчається в Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
А колишньому військовому Олексію К. фахівці міськрайонного центру зайнятості запропоновали роботу на ПАТ «Світловодський завод «Спецзалізобетон» арматурником. Після співбесіди з роботодавцем, чоловік був працевлаштований і на даний час успішно працює на даному підприємстві.
Таким чином, працівники служби зайнятості, намагаються знайти індивідуальний підхід до безробітних громадян з числа демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, вивчаємо їх потреби та побажання, професійний досвід, адже питання їхньої соціальної і трудової адаптації є одним із пріоритетних у роботі служби зайнятості.

Н.Котова, провідний фахівець з аналізу ринку праці відділу інформаційних систем Світловодського міськрайонного центру зайнятості

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here