ОБЛАСНА РАДА ПРАЦЮВАТИМЕ НАД ПЕРЕДАЧЕЮ ГУРТОЖИТКІВ У ВЛАСНІСТЬ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

0
991
views

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року схвалено Концепцію Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2019—2021 роки.

На сьогодні існує значна кількість громадян, які тривалий час населяють гуртожитки, призначені для проживання одиноких громадян або сімей.

За даними статистичного бюлетеня Держстату «Житловий фонд України у 2016 році», станом на 01 січня 2017 року кількість гуртожитків на території України становила 7713, з яких 5914 гуртожитків розташовано в міських поселеннях, 1799 гуртожитків — у сільській місцевості.

Переважна більшість власників гуртожитків позбавлена можливості забезпечити громадян, які в них проживають, іншим житлом.

Для розв’язання проблеми необхідно здійснити передачу гуртожитків у власність територіальних громад шляхом: затвердження обласними та Київською міською держадміністраціями за погодженням з органами місцевого самоврядування графіка передачі гуртожитків із встановленням строків передачі; встановлення за поданням Мінрегіону відповідно до затверджених обласними та Київською міською держадміністраціями регіональних і місцевих програм (заходів) обсягів і строків фінансування заходів, передбачених Програмою, за рахунок державного і місцевого бюджетів, інших передбачених законом джерел.

Враховуючи зазначене, з метою надання мешканцям гуртожитків можливості реалізувати конституційне право на житло шляхом приватизації жилих приміщень у них відповідно до законодавства, обласна рада ставить собі за мету сприяти розробленню та затвердженню відповідної обласної програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2019—2021 роки.

Варто зазначити, що дія Загальнодержавної цільової програми не буде поширюватися на гуртожитки, що перебувають у господарському віданні чи оперативному управлінні військових частин, закладів, установ та організацій Служби безпеки України (крім тих, що розташовуються поза межами військових частин, закладів, установ, організацій), та гуртожитки державних навчальних закладів (крім тих, яким надано статус гуртожитків сімейного типу та які призначені для проживання сімей викладачів і працівників таких закладів).

Кіровоградська Обласна Рада

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here