ПРОФЕСІОНАЛИ БУДІВЕЛЬНОЇ СПРАВИ З КІРОВОГРАДЩИНИ МОЖУТЬ ПРАЦЕВЛАШТУВАТИСЯ ІЗРАЇЛІ

0
425
views

У червні 2016 року було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль. Угода ратифікована Законом України від 16.11.2016, який набрав чинності 05.12.2016.

15 травня 2017 року підписано Імплементаційний протокол А (будівельна галузь) між Міністерством соціальної політики України та Управлінням з питань населення та імміграції при Міністерстві внутрішніх справ Держави Ізраїль до вказаної Угоди. Компетентним органом від нашого міністерства визначено державну службу зайнятості. Бажаючі працювати в Державі Ізраїль можуть звертатись до базових центрів зайнятості за місцем проживання чи перебування та подавати відповідну заяву.

Для працевлаштування працівники повинні мати професійні навички, досвід і здібності для виконання будівельних робіт в сфері промислового будівництва, обробки деревини (з вмінням читати плани будівництва), роботи з металом, покриття стін та підлоги керамічною плиткою, штукатурних робіт. Претенденти на роботу повинні відповідати таким вимогам:

  1. не мають родичів першої лінії, які проживають чи працюють в Ізраїлі (крім рідних братів і сестер);
  2. ніколи раніше не працювали в Ізраїлі;
  3. не мають судимості.

 Претенденти повинні бути фізично та психологічно придатними для інтенсивної фізичної праці в будівельній галузі у відповідних кліматичних умовах.

Детальну інформацію з питань працевлаштування в Державі Ізраїль Ви можете отримати у найближчому центрі зайнятості або на Інтернет-сторінці обласного центру зайнятості (https://www.dcz.gov.ua/storinka/pracevlashtuvannya-v-derzhavi-izrayil).

Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here