У НОВГОРОДЦІ 77-РІЧНИЙ ЧОЛОВІК БОРЕТЬСЯ ПРОТИ ЗАХОПЛЕННЯ ЙОГО МАЙНА

0
986
views

До Новгородківської районної організації ВО “Свобода” по допомогу звернувся  77-річний чоловік, інвалід другої групи Василь Велков, який останні чотири роки не припиняє боротьбу проти чиновницького свавілля, пов’язаного з незаконним захопленням його землі.

За словами Василя Васильовича, ще у 2009 році Новгородківська селищна рада наділила йому у власність дві земельних площі: присадибну ділянку та город.

Втім, безперешкодно користуватися власною землею чоловік зміг недовго.

Через певний час з приводу його земельної ділянки виник конфлікт із сусідами, які почали використовувати частину наділів Василя Васильовича в якості проїзду. На письмове звернення пенсіонера селищна рада, очолювана вже іншим, новообраним головою –  Олександром Сирицею, роз’яснила, що у 2012 році дозволила нинішньому сусіду приватизувати земельну ділянку, а та частина землі Василя Васильовича, яка межує з сусідом, визнана ділянкою загального користування. За поясненням селищної влади, там начебто вже знаходиться дорога. Дозвіл на приватизацію сусідові був погоджений Олександром Сирицею, в.о. начальника відділу Держкомзему в Новгородківському районі та керівником ЖКГ райдержадміністрації.

Час спливав, а сотні листів з формальними відписками не давали результатів. Показовою тут є відповідь Кіровоградської ОДА, котра на чергове звернення пенсіонера надала відповідь про те, що більше не розглядатиме звернення Василя Васильовича. При цьому, жодної допомоги від цього органу влади він також не дочекався.

Зволікання чиновників у вирішенні проблеми лише розпалювали ворожнечу між пенсіонером та сусідами. Останні ламали паркан між дворами, а коли Василь Васильович намагався їм протистояти, на нього був здійснений напад, під час якого 77-річного інваліда було жорстоко побито.

За фактом побиття, а також інших кричущих порушень власних прав, Василь Васильович більше десятка разів звертався до місцевого відділку поліції. Однак тутешні правоохоронці, в керівництві яких встиг попрацювати й нинішній селищний голова О. Сириця, цілком очікувано не стали на захист похилого чоловіка з незламним почуттям гідності, а навпаки просто проігнорували його заяви.

Після чотирирічного оббивання порогів чиновників різних рангів і ґатунку, Василь Васильович остаточно втратив надію на їх допомогу і попросив її у новгородківських свободівців.

Дослідивши всі необхідні документи, націоналісти дійшли висновку, що Василь Васильович таки має рацію і використовує власну землю у чіткій відповідності до правовстановлюючих документів.

Разом з тим, встановлюючи межі земельних ділянок в натурі, між ділянками Василя Васильовича та сусідами, з якими він має конфлікт, справді виникла вільна територія, при цьому земля пенсіонера накладалась на ділянку сусідів з іншого боку.

Як вбачається з листів ДП «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та прокуратури, це стало можливим в результаті допущення помилки при реєстрації права власності на землю Василя Васильовича.

Читати також: КОЛИ ДОРОГА СТАЄ ТУПИКОМ, АБО ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО НАДРУКОВАНОГО

Після детального аналізу стосів документації, зібраної пенсіонером за роки боротьби, було виявлено, що мова йде про помилку в координатах, яку допустили у технічній документації при реєстрації права власності на землю у 2009 році.

Правильні ж координати зазначені у технічній документації щодо встановлення (відновлення) меж ділянки, виготовленій інститутом землеустрою у 2014 році. Ця документація успішно пройшла погодження всіх необхідних органів та осіб, окрім одного – селищного голови Олександра Сириці. Останній,  на думку пенсіонера, принципово і безпідставно відмовляється погоджувати дану документацію, таким чином позбавляючи його, 77-річного інваліда, можливості врешті покласти край багаторічній виснажливій бюрократичній тяганині.

Своєю чергою, націоналісти надають повну підтримку Василю Васильовичу у прагненні встановити справедливість. За словами керівника Новгородківської районної організації ВО «Свобода», юриста Павла Дейнека, питання Василя Васильовича є вирішуваним і націоналісти докладуть усіх зусиль, аби допомогти вирішити його у найближчому майбутньому.

Наразі за цими фактами було направлено ряд звернень до правоохоронних органів, а також звернення до Державного кадастрового реєстратора щодо виправлення технічних помилок, допущених у координатах земельних ділянок Василя Велкова.

Про перебіг подій будемо інформувати додатково.

Новгородківська районна організація ВО «Свобода»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here