АГРАРІЇ КІРОВОГРАДЩИНИ ЗІБРАЛИ МАЙЖЕ ПІВТОРА МІЛЬЙОНА ТОНН РАННІХ ЗЕРНОВИХ ТА ЗЕРНОБОБОВИХ

0
896
views

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, що відбулося 14 вересня 2018 року, розглянуто підсумки збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур та організацію підготовки до проведення осіннього комплексу польових робіт в області у 2018 році.
У поточному році аграріями області одержано валове виробництво ранніх зернових та зернобобових культур в обсязі 1 млн. 470 тис. тонн, у тому числі: озимий ячмінь – 185 тис. тонн, озима пшениця – 1 млн. 86 тис. тонн, ярий ячмінь – 150 тис. тонн, горох – 35 тис. тонн. Зібрано також 86 тис. тонн ріпаку. Середня урожайність ранніх зернових 33,2 ц/га, ріпаку – 22,5 ц/га.

З метою забезпечення прогнозованих показників по посіву озимих під урожай наступного року господарствами області завершені роботи по підготовці ґрунту та парових площ. Озимі зернові під урожай 2019 року посіяно на площі 10,1 тис. га.

Особливу увагу членів постійної комісії привернув проект обласної програми з локалізації та ліквідації карантинних організмів на території Кіровоградської області на 2019‑2021 роки. В результаті вжитих заходів, передбачених програмою, очікується поліпшення фітосанітарного стану області, що сприятиме зменшенню концентрації пилку амброзії полинолистої в повітрі.

На засіданні постійної комісії також розглянуто питання стосовно внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2018 рік, погоджено зміни до Регламенту обласної ради.

Кіровоградська Обласна Рада

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here