УКРАЇНСЬКИЙ АГРАРНИЙ ЛІЦЕЙ ВІДКРИВАЄ ФІЛІЮ У ТИШКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

0
1022
views

15 вересня на базі школи №1 у селі Тишківка Кіровоградської області відбудеться офіційне відкриття
філії Українського аграрного ліцею.

«Відкриття ліцейного класу у сільській місцевості – це великий крок вперед у розвитку освіти. Здебільшого ліцеї відкривають у містах, обласних центрах, столиці. А в селі, звичайно, є багато проблем. Це і неукомплектованість шкіл через погану демографічну ситуацію, і недостатня кількість молодих спеціалістів, які йдуть викладати в школу, і відсутність віри в те, що в селі можна щось покращити.

Тишківка в цьому плані є унікальним прикладом, тому що вони розпочали зміни у своїй громаді з найважливішого, з того, що формує майбутнє громади – своїх дітей, які по закінченню ліцею матимуть значно більше шансів на успіх у житті, зможуть себе реалізувати і сприяти розвитку рідного краю» – каже Ігор Миклащук, голова Асоціації ОТГ «Інститут кооперації і місцевого самоврядування» (ІКОМІС).

Ініціаторами відкриття філії стали керівництво ОТГ та сільгоспвиробники – Ігор Неофіта та Сергій Саусь.

Викладати у ліцейному класі будуть вчителі тишківських шкіл. У серпні методологічний центр СвітОсвіт (https://www.facebook.com/SvitOsvit/) провів для них двотижневий семінар-практикум. В подальшому викладачі Українського аграрного ліцею будуть надавати методичну та організаційну підтримку Тишківської філії.

В оновлених класах зможуть навчатися як ліцеїсти, так і діти загальноосвітньої школи.

Офіційне відкриття філії Українського аграрного ліцею відбудеться 15 вересня у селі Тишківка Кіровоградської області за адресою вул. Центральна, 15.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here