КРОПИВНИЦЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ ВІДПРАЦЬОВУВАЛИ НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ В ЦЕНТРАЛЬНІЙ РАЙОННІЙ ЛІКАРНІ

0
738
views

18 вересня у м. Кропивницькому відбулись тактичні навчання з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону та аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на об’єкті з масовим перебуванням людей – Кіровоградська центральна районна лікарня.

Навчання для особового складу розпочались із ознайомлення з оперативно-тактичною характеристикою цього об’єкта, визначення особливостей ведення оперативних дій, способів та методів ліквідації надзвичайної ситуації на даному об’єкті тощо. Далі відповідно до плану навчань було імітовано пожежу: внаслідок короткого замикання в приміщені на 3-му поверсі головного корпусу відбулося загорання меблів та оздоблення стін. У результаті виникла пожежа, що швидко поширювалась по усій площі приміщення. Виникла загроза поширення вогню на суміжні та вище розташовані приміщення.

Першочерговим завданням в такій ситуації було – силами відповідальних за пожежну безпеку на об’єкті негайно здійснити оповіщення про надзвичайну ситуацію екстрених служб, евакуацію пацієнтів і персоналу та гасіння осередку займання первинними засобами пожежогасіння ще до прибуття пожежно-рятувального підрозділу. Усі подальші дії, настанови та розпорядження керівників гасіння пожежі, штабу та інших взаємодіючих ланок здійснювались відповідно до тактичного задуму та з урахуванням обстановки на пожежі.

У ході навчань начальницький склад пожежно-рятувальних частин поліпшив навички щодо керівництва особовим складом, забезпечення дотримання підлеглими правил безпеки праці. Також було відпрацьовано документацію оперативного реагування.

Всього до тактичних навчань було залучено 35 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький та аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області.

Прес-служба У ДСНС в області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here