В УКРАЇНІ ВВОДЯТЬ НОВІ ВИМОГИ УТЕПЛЕННЯ ФАСАДІВ

0
599
views

У новому ДБН В.2.6-33:2018 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування» передбачено впровадження європейських вимог до енергомодернізації фасадів. Норми розповсюджуються на проектування конструкцій зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією житлових, громадських і промислових будівель і споруд при новому будівництві, реконструкції та капітальному ремонті.

Нові положення дадуть можливість економити до 15% теплової енергії.

Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе.

Сьогодні сучасні технології та матеріали для теплоізоляції фасадів дозволяють суттєво заощаджувати на опаленні, особливо в зимовий період. І це успішно використовується у більшості країн Європи та багатьох країнах світу. Ми взяли цей досвід за основу та під час оновлення ДБН щодо фасадної теплоізоляції ми привели у відповідність до європейських вимоги щодо проведення таких заходів. Новий ДБН вже опублікований і вступає в дію з 1 грудня, — сказав Парцхаладзе.

За словами заступника міністра, нові норми дозволять заощаджувати до 15% тепла щороку, а це близько 3 млрд грн економії за умови термомодернізації 3% всіх будівель щороку. Крім того, це також дозволить на 15-20% підвищити строк експлуатації будівель.

Новий ДБН розроблений Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій і вступає в силу з 1 грудня 2018 року.

Національний промисловий портал

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here