КАР’ЄРНІ РАДНИКИ ДОПОМАГАТИМУТЬ ШУКАТИ РОБОТУ БЕЗРОБІТНИМ КІРОВОГРАДЩИНИ

0
1036
views

19 вересня Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації та припинення реєстрації безробітних, ведення обліку осіб, які шукають роботу». Згідно цього документа в Україні впроваджується інститут кар’єрного радника для індивідуального підходу до кожного клієнта Державної служби зайнятості.

Кар’єрний радник інформуватиме осіб, які шукають роботу, про наявність вакансій, можливість започаткування підприємницької діяльності, надаватиме консультацію щодо можливої перепідготовки за своєю професією або отримання нових навичок, проводитиме профорієнтацію.

Новий фахівець Державної служби зайнятості також буде зобов’язаний вносити інформацію про безробітних осіб в Єдину інформаційно-аналітичну систему Державної служби зайнятості та формувати їх персональну картку.

Таким чином, інститут кар’єрного радника дозволить забезпечити індивідуальний підхід до кожного клієнта служби зайнятості, якісне надання послуг з планування кар’єри з урахуванням потреб роботодавців та можливостей шукачів роботи.

Зазначена постанова розроблена Міністерством соціальної політики на виконання завдань, передбачених Середньостроковим планом пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here